Δεύτερος στον κόσμο ο Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης

Δεύτερος στον κόσμο ο Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης

Σε μια εκπληκτική κούρσα γεμάτη εναλλαγές για τις θέσεις ένα έως τρία ο Χανιώτης κολυμβητής Αντώνης Τσαπατάκης τερμάτισε στην δεύτερη θέση στα 100μ πρόσθιο SB4.

Ο Αντώνης Τσαπατάκης κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο σε μια κούρσα αντάξια με το επίπεδο των σπουδαίων αυτών αθλητών, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κολύμβησης ΑμεΑ που γίνεται στη Γλασκώβη.

Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν στα πρώτα 60μ. με σταθερό ρυθμό να βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από τον κολομβιανό Γκαρσία Φουέντες που γύρισε πρώτος στα 50μ. και τον Βραζιλιάνο Ντάνιελ Ντίας να γυρίζει τρίτος και ενώ ο Αντωνης Τσαπατάκης βρίσκεται σχεδόν αγκαλιά με την πρώτη θέση ο Βραζιλιάνος τον περνά στα τελευταία μέτρα και με χρόνο 1:34.54 αφήνει τον Αντωνη Τσαπατάκη στη δεύτερη θέση με 1:36.75 και τρίτο τον Ισπανό Ρικάρντο Τέν με 1:39.90.

Στους πρωινούς προκριματικούς ο Έλληνας αθλητής κατέρριψε το ρεκόρ αγόνων και πλέων είναι κάτοχος με 1:36.33. Το μετάλλιο αυτό είναι το τέταρτο συνολικά για την χώρα μας μετά τα δυο χάλκινα του Χρήστου Ταμπαξή στα 50 και 100μ. ύπτιο S1 και το Χάλκινο του Γιάννη Κωστάκη στα 50μ πρόσθιο SB2.