“Δεν ξέρω γιατί προστατεύω τον ηθοποιό που με παρενόχλησε σεξουαλικά”

"Δεν ξέρω γιατί προστατεύω τον ηθοποιό που με παρενόχλησε σεξουαλικά"

Η Τζένη Μπότση σε συνέντευξη που παραχώρησε στο page2 της εφημερίδας Νέα Σελίδα, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε η ίδια και άλλες ηθοποιοί στο παρελθόν, από τον ίδιο άνθρωπο.

Είσαι από τις πρώτες Ελληνίδες που μίλησες δημοσίως για σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκες από συνάδελφό σου, χωρίς όμως να αποκαλύψεις το όνομά του. Γιατί δεν το έκανες;

Επειδή έχω μάθει ότι το έχει κάνει και σε άλλα κορίτσια, δεν σου κρύβω ότι είναι κάτι που με προβληματίζει και το έχω συζητήσει και με την ψυχολόγο μου. Δεν ξέρω τι είναι αυτό που με τρομάζει… Ακόμα και στην ψυχαναλύτρια μου άργησα να πω το όνομά του και κάποια στιγμή θυμάμαι ότι με είχε ρωτήσει: «Γιατί τον προστατεύετε;».

Γιατί τον προστατεύεις;

Δεν ξέρω γιατί. Και δυστυχώς είναι αρκετές που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση από τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Το έχουμε συζητήσει μεταξύ μας, αλλά καμία δεν έχει το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά. Μπορεί να γίνει κάποια στιγμή.

Έχεις πέσει ξανά θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης;

Όχι. Βέβαια, είχα σοκαριστεί τόσο πολύ που θυμάμαι ότι πήγαινα σε οντισιόν και ήμουν με το όπλο στο χέρι. Μάλιστα, μια φορά ένας σκηνοθέτης μου είχε πει: «Μα γιατί είστε σε θέση άμυνας; Μια ακρόαση κάνουμε».