“Δεν θέλω να πεθάνω πάνω στο σανίδι. Έχω δει συναδέλφους μου να….”

“Δεν θέλω να πεθάνω πάνω στο σανίδι. Έχω δει συναδέλφους μου να….”

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν, παραχώρησε ο Γιώργος Παρτσαλάκης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος αντιμετωπίζει το πέρασα του χρόνου ενώ έκανε και μια δήλωση για συναδέλφους του που θα συζητηθεί.

Η προσωπική σου ζωή;

Η προσωπική μου ζωή δεν με αφορά καθόλου. Είμαι καλά, όταν θα κλείσω κι αυτόν τον «κύκλο», το θεατρικό… γιατί δεν θέλω να είμαι πάνω στη σκηνή να σέρνομαι και να με κουβαλάνε,..

Αναφέρεσαι στο χρόνο που θα αποχωρήσεις από την υποκριτική;

Έχω κλείσει τα 68, που σημαίνει… όσο αντέξω και όσο είμαι καλά, γιατί αν δεν είμαι καλά εγώ, δεν ανεβαίνω στη σκηνή. Το πόσα χρόνια έχω ακόμα το ξέρει ο θεός. Εγώ θέλω να πάω στο σπιτάκι μου, στην Κρήτη, ν’ αράξω. Δεν θέλω να πεθάνω στο «σανίδι», δεν πιστεύω σ’ αυτό.

Πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου μακριά από τη δουλειά σου;

Στο σπίτι μου, στην Κρήτη, περνάω υπέροχα, εκεί είναι καταφύγιο, εκεί γεννήθηκα, είναι το σπίτι που μεγάλωσα, μέχρι τα 18 μου… Αυτό που λέγαμε παλιά, ότι πεθαίνουμε επάνω στη σκηνή, δεν το πιστεύω, με την έννοια ότι ο θεατής δεν μπορεί να περνάει τη «δοκιμασία» από κάτω, να αναρωτιέται: «θα τα πει… δεν θα τα πει… θα πέσει… δεν θα πέσει…», αυτό είναι εγκληματικό.

Το έχεις δει να συμβαίνει σε συναδέλφους σου;

Ναι, αλλά δεν θα αναφέρω όνομα. Όταν νιώθεις ότι συμβαίνει αυτό, είναι πολύ καλύτερα να πεις: «Δεν δουλεύει καλά, τα πόδια δεν πάνε καλά, άρα ασ’ το και την… κάνουμε». Αυτό πρέπει να το καταλαβαίνει ο καλλιτέχνης.

Στην Κρήτη θα πας να μείνεις μόνος σου;

Θέλω να πάω στο σπίτι μου, δεν είναι απομόνωση. Ξέρεις τι είναι να έχω το μπαχτσέ μου μπροστά, να φυτεύω, να ψαρεύω…

Το θέμα της συντροφικότητας το έχεις αποκλείσει;

Το έχουμε κλείσει αυτό, μόνος μου είναι πολύ ωραία, είναι εξαιρετικά. Αν προκύψει κάτι, μια σύντροφος και γίνει ένα «κλικ», είμαι «μέσα», αλλά πρέπει να προκύψει. Η συντροφικότητα του να είμαστε μαζί, για να κάνει τσάι ο ένας στον άλλο, δεν με αφορά.

Θέλεις να ερωτευτείς;

Ναι, θέλω να ερωτευτώ, να είμαι καλά με έναν άνθρωπο, γιατί αλλιώς δεν με ενδιαφέρει, τι να το κάνω;