“Δεν είμαι η “τρελή” που ζητάει εξωπραγματικά ποσά γιατί…”

“Δεν είμαι η “τρελή” που ζητάει εξωπραγματικά ποσά γιατί…”

Η Ελισάβετ Μουτάφη ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που ό,τι και αν κάνει –στην τηλεόραση και στο θέατρο– θα το κάνει με αγάπη και σεβασμό.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MYtv», μεταξύ άλλων η ηθοποιος μίλησε για το επίπεδο των ελληνικών σειρών και τις αμοιβές τους, δεδομένου ότι πρόλαβε την καλή εποχή της τηλεόρασης. Άραγε, έχουν περάσει πολλά χρήματα από τα χέρια της;

Έχει βελτιωθεί το επίπεδο των ελληνικών σειρών;

Σε τεράστιο βαθμό. Γίνονται ωραίες δουλειές και τόσες όσες πρέπει. Ούτε αυτή η υπερβολή που δεν ξέρουμε από πού μας ήρθε αλλά και έχει δουλειά ο κόσμος. Οι παραγωγές έχουν αρχίσει να γίνονται όπως ήταν παλαιότερα, με πολύ καλές συνθήκες στο γύρισμα κ.ο.κ.

Μόνο οι αμοιβές των ηθοποιών και των τεχνικών δεν έχουν βελτιωθεί;

Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι τα λεφτά που παίρναμε πριν τη κρίση. Βέβαια, σε αυτό το θέμα δεν υπάρχει μία ισορροπία. Δηλαδή, περάσαμε τη φάση που δινόντουσαν τρελά λεφτά στην τηλεόραση, και μετά πέσαμε στα λίγα, ενώ πολλές φορές υπήρχε και «εκμετάλλευση». Ειδικά στους νεότερους ηθοποιούς. Τώρα υπάρχει μία κατάσταση κάπου στη μέση και λίγο ανώμαλη. Σιγά – σιγά θα φτιάξει…

Εσύ διεκδίκησες τα λεφτά που θεωρούσες ότι άξιζες;

Ναι, έχω πάρει λεφτά αλλά είμαι πολύ καλά με τον εαυτό μου. Ζητούσα καλά λεφτά –και ευχαριστώ πάρα πολύ τους παραγωγούς, γιατί δεν είχα ποτέ θέματα – αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν υποτιμώ τον εαυτό μου, τον σέβομαι, και πάντα είμαι εκεί που πρέπει να είμαι. Δεν είμαι η «τρελή» που ζητάει εξωπραγματικά ποσά, γιατί έτσι στερούνται νεότεροι. Αυτό δεν μου αρέσει και, πάντα, το έχω στο μυαλό μου.