Δείτε τι μας εντυπωσίασε στη συνέντευξη τύπου της θεατρικής παράστασης «7 χρόνια»

Δείτε τι μας εντυπωσίασε στη συνέντευξη τύπου της θεατρικής παράστασης «7 χρόνια»

Το ραντεβού τους με τους δημοσιογράφους έδωσαν το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου στο θέατρο Αποθήκη οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης «7 χρόνια».

Τα Αθηναϊκά θέατρα παρουσιάζουν από τις 20 Οκτώβρη τέσσερις φίλους και συνεργάτες. Ένα μεσολαβητή. Η πιο σημαντική διαπραγμάτευση. Ένας από τους τέσσερις θα πρέπει να πάει φυλακή για «7 ΧΡΟΝΙΑ».

Όταν η εφορία ανακαλύπτει μια μεγάλη απάτη στην εταιρία των τεσσάρων φίλων, η μόνη λύση που προκύπτει ομόφωνα είναι, κάποιος από τους τέσσερις, να πάρει μόνος του την ευθύνη, προστατεύοντας τους υπόλοιπους και την εταιρία. Ένας ανεξάρτητος μεσολαβητής θα τους βοηθήσει στη λύση. Το οικονομικό αντίτιμο για την απώλεια της ελευθερίας θα το ορίσει αυτός, που θα βρεθεί στη φυλακή.

Ποιος στ’ αλήθεια αξίζει να «φύγει»; Και πόσο κοστίζει;

Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το έργο «7 ΧΡΟΝΙΑ», το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη ισπανική ταινία των Jose Cabeza και Cristian Conti, με μια εξαιρετική διανομή πρωταγωνιστών: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Ορφέας Αυγουστίδης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Γιώργος Χριστοδούλου.

Το Gpop.gr βρέθηκε εκεί και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες για τους αναγνώστες του.

Ένα αλλαγμένο σκηνικό που ενώνει τους θεατές με τους ηθοποιούς, μία ενιαία σκηνή που μας εντυπωσίασε που ο κάθε ένας έχει το δικό του ρόλο, κάτω από μια στέγη εταιρίας με γραφεία και απρόσωπους υπολογιστές.

Ο σκηνοθέτης αυτής της δουλειάς Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μίλησε για την εξαιρετική συνεργασία που είχε με τους ηθοποιούς και την κατανόηση που είχαν λόγω του φορτωμένου επαγγελματικά προγράμματος του. Οι πρόβες γίνονταν σαν ωράριο γραφείου 9-5 όπως είπαν και έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να βγει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Και έρχομαι εγώ να σας πω θεατρόφιλοι αναγνώστες μου ότι εγώ πήγα πιο πριν από την ώρα της συνέντευξης και έκλεψα λίγες ματιές από τις πρόβες που γίνονταν στο χώρο και ένα μόνο έχω να πω. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος εκτός από εξαιρετικός ηθοποιός είναι και πολύ καλός σκηνοθέτης.

Το στοίχημα όπως είπαν για αυτούς είναι η επαφή που θα έχουν με το κοινό και συγκεκριμένα την αντιδραση που θα έχουν  οι ίδιοι οι συντελεστές οταν κάποιος θα θέλει να πάει στο μπάνιο και θα πρέπει να διασχίσει όλο το σκηνικό.

Προσαρμογή – Σκηνοθεσία: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Σκηνικά: En Route Architects – Hannes Livers Gutberlet – Κατερίνα Κούρκουλα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Σχεδιασμός Ήχων-Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Έτσι λοιπόν αναμένουμε στις 20 Οκτώβρη έως και την ολοκλήρωση της σεζόν για την παράσταση 7 Χρόνια στο Θέατρο Αποθήκη. Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία.