Δέσποινα Καμπούρη: «Πόσο λυπάμαι για την κατάντια μας…»

Δέσποινα Καμπούρη: «Πόσο λυπάμαι για την κατάντια μας…»

Η Δέσποινα Καμπούρη ξέσπασε για τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο τα τελευταία χρόνια μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook.

Με αφορμή κάτι που είδε στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να γράψει ένα κείμενο. Ένα κείμενο για τα βρέφη που βιάζονται και τα ζώα που σκοτώνονται. Η παρουσιάστρια μέσα στο κείμενο της αναφέρει ότι όλα αυτά, της προκαλούν διάφορα ψυχοσωματικά.

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Μόλις είδα ένα βίντεο όπου σκοτώνουν ζωντανά ζώα χτυπώντας τα βάναυσα για να φτιάξουν γούνες. Άλλες φορές βλέπω σκυλιά κρεμασμένα στο FB κι άλλες διαβάζω για βιασμούς βρεφών και παιδιών. Όσο ρομαντικός κι αν είσαι, όσο αισιόδοξα κι αν θες να βλέπεις τα πράγματα, αυτός ο κόσμος είναι γεμάτος ασχήμια… Πάλι γέμισα ψυχοσωματικά. Κι όταν το λες κάπου σου λένε “μη τα βλέπεις, μη τα αφήνεις να σε επηρεάζουν”. Κοινώς, κλείσε τα μάτια και σφύρα αδιάφορα. Αυτό τελικά είναι το πιο επικίνδυνο απ’ όλα. Προτιμώ να επισκέπτομαι το Medi First δυο φορές το μήνα για “αναίτιους πονοκεφάλους”, “ύποπτους στομαχόπονους” και “ασυπτωματικά πρησμένους λεμφαδένες” παρά να ζω στον κόσμο της παπαρούνας. Πόσο λυπάμαι για την κατάντια μας. Μα δε μπορώ μόνη μου να αλλάξω τον κόσμο. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να προσεύχομαι για όλους τους ανυπεράσπιστους πριν κοιμηθώ το βράδυ, να στηρίζω όσους το χρειάζονται με όποιο μέσο διαθέτω και κάτι πολύ πιο απλό: Να μην προκαλώ πόνο σε κανέναν και σε τίποτα. Με αυτό τουλάχιστον έχω συμβιβαστεί. Με τίποτα άλλο όμως. #σκατόκοσμος».