Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό. Στη μάνα μου ορκίζομαι»

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό. Στη μάνα μου ορκίζομαι»

Στη ραδιοφωνική εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, σήμερα το πρωί, συζητήθηκε ένα θέμα που τον έκανε να βγει εκτός εαυτού.

Μια ανύπαντρη μητέρα – και χωρίς σύζυγο -, ήθελε να βαφτίσει το παιδί της και ο ιερέας της το απαγόρευσε. Μόλις άκουσε την είδηση ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός άρχισε να φωνάζει και να αναφέρει πως μόνο για τους τύπους είμαστε καλοί και τους Μεγάλους Σταυρούς. «Να πηγαίνουμε το Πάσχα στην εκκλησία για 5΄είναι καλά;», είπε με έντονο ύφος μεταξύ άλλων. «Μπορεί κάποιος να της φέρθηκε άσχημα αυτής της κοπέλας, μπορεί να της έταξε κάποιος γάμο και να την παράτησε μετά, ποιος είσαι εσύ (σ.σ. ιερέα) που θα την κρίνεις και δε θα της βαφτίσεις το παιδί;», συνέχισε τονίζοντας πως η βάφτιση το πιο ιερό μυστήριο στην εκκλησία και θα έπρεπε να γίνεται δωρεάν.

«Οι παππάδες θα είναι οι πρώτοι που θα καούν, η ψυχή τους δε θα ηρεμήσει ποτέ. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να έχεις το λειτούργημα του Χριστού και να προσπαθήσεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους και να τους φέρεσαι πρόστυχα», δήλωσε και ζήτησε να πάνε σε τραγούδι για να ηρεμήσει.

Μάταια όμως γιατί ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την είδηση που άκουσε ενώ το αποκορύφωμα ήταν τη στιγμή που συνεργάτης του, ο οποίος θα γίνει νονός,  του αποκάλυψε πως ο ιερέας ρώτησε τη μαμά του παιδιού την οικογενειακή κατάσταση του νονού τονίζοντας ότι δεν πρέπει να δώσει στον ιερέα για τη βάφτιση λιγότερα από 50ευρώ.

«Κάποιοι αλήτες (σ.σ. ιερείς) χαλάνε όλη την εικόνα, αλλά δε θα πέσει ένας στα χέρια μου; Μα την Παναγία, ορκίζομαι σε ότι έχω ιερό, στη μάνα μου ορκίζομαι, δε θα μου πέσει ένας να μου πει κάτι τέτοιο;», είπε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου μη μπορώντας να κρατήσει την ψυχραιμία του.

Πηγή: peoplegreece.com