Γουρούνι στο σακί: Τελείωσε το ταξίδι στα Χανιά | Αποκλειστικό

Γουρούνι στο σακί: Τελείωσε το ταξίδι στα Χανιά | Αποκλειστικό

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. συνεχίζοντας τη πολύχρονη παράδοση να παρουσιάζει σημαντικές παραγωγές σε καλοκαιρινές περιοδείες, επέλεξε ένα απολαυστικό έργο ενός από τους μεγαλύτερους μάστορες της σύγχρονης κωμωδίας.

Η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, Γουρούνι στο σακί, ολοκλήρωσε μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στα Χανιά. Πολλοί ήταν αυτοί που εσπευσαν το βραδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό σχολείο του Πλατανιά για να παρακολουθήσουν την σπαρταριστή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα, Ζωρζ Φεϋντώ που παρουσιάζετε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό.

Μετάξι αυτόν που παρακολούθησαν την παράσταση ήταν ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο γιατρός Γιώργος Αρχοντάκης, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης Μιχάλης Αεράκης, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανράκης, ο Αντιδήμαρχος του δήμου Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης και ο ηθοποιος Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Μιχάλης Αεράκης με τον Δήμαρχο Πλατανιά Γιαννή Μαλανδράκη

Μετά το τέλος της παράστασης και αφού οι ηθοποιοί δέχτηκαν τα συγχαρητήρια και φωτογραφήθηκαν με όσους παρακολούθησαν την παράσταση, πήγαν για φαγητό στο Skoniako στον Πλατανιά.

Αντιδήμαρχος Πλατανιά Νίκος Δασκαλάκης με τον Θανάση Τσαλταμπάση και την Αγοραστή Αρβανίτη

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που παρουσιάζει ενδιαφέροντες χαρακτήρες, οι οποίοι χωρίς να το καταλάβουν παγιδεύονται σε παράλογες καταστάσεις. Ο Πακαρέλ είναι ένας ευκατάστατος νεόπλουτος αστός που φιλοδοξεί να παρουσιάσει στην Όπερα των Παρισίων ένα έργο που συνέθεσε η αγαπημένη του κόρη. Αναζητώντας τον τενόρο που θα πρωταγωνιστήσει παρασύρεται από μια σειρά αναπάντεχων συμπτώσεων. Σιγά-σιγά όλα τα πρόσωπα του έργου αντιλαμβάνονται τις εξελίξεις με το δικό τους τρόπο, σε σημείο που οι σχέσεις τους να οδηγούνται σε απίθανες και ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Πρόκειται για μια κωμωδία που συνδυάζει με αριστοτεχνικό τρόπο τη λογική και το παράλογο, οδηγώντας καθημερινούς ανθρώπους στα άκρα.

Μετάφραση: Έρση Βασιλικιώτη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης
Σκηνικά: Αντώνης Χαλκιάς
Κοστούμια: Βάλια Μαργαρίτη
Βοηθός σκηνοθέτη: Έλια Βεργανελάκη

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Πακαρέλ: Δημήτρης Πιατάς
Ντυφωσσέ: Θανάσης Τσαλταμπάσης
Λαντερνώ (γιατρός): Γιώργος Γιαννόπουλος
Λανουά Ντε Βώ: Γιάννης Δρακόπουλος
Τιμπύρς (υπηρέτης του Πακαρέλ): Βασίλης Πουλάκος
Μάρθα (γυναίκα του Πακαρέλ: Αλεξάνδρα Παλαιολόγου
Αμαντίν (γυναίκα του Λαντερνώ): Μαρία Γεωργιάδου
Ζυλί: Δήμητρα Σιγάλα

Μπορεί οι παραστάσεις στα Χανιά να ολοκληρώθηκαν όμως η περιοδεία συνεχίζετε σε όλη την Κρήτη αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακολουθούν παραστάσεις:

Άγιος Νικόλαος 25 Ιουλίου, Σητεία 26 Ιουλίου, Ρέθυμνο 27 Ιουλίου, Ηράκλειο 28 & 29 Ιουλίου, Πέραμα Μυλοποτάμου 31 Ιουλίου, Αρχάνες 1 Αυγούστου.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.