Γνωστός Έλληνας εγκατέλειψε τη Φιλολογία για να γίνει ηθοποιός

Γνωστός Έλληνας εγκατέλειψε τη Φιλολογία για να γίνει ηθοποιός

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso μίλησε ο Μάρκος Λεζές, ο οποίος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα παιδικά του χρόνια και στην καριέρα του στην υποκριτική.

Τι θυμάστε από τα παιδικά σας χρόνια;

Η καταγωγή μου είναι από το Κιάτο Κορινθίας. Ο πατέρας μου ήταν αρτοποιός, με το μεγαλύτερο αρτοποιείο στην Κορινθία. Πενήντα χρόνια φούρναρης! Από μικρός δούλευα στο μαγαζί κι έτσι την ξέρω τη δουλειά. Ωστόσο, πέρασα στο πανεπιστήμιο, στο τμήμα Φιλολογίας, αλλά δεν προχώρησα. Ξεκίνησα στη Δραματική Σχολή του Γρηγόρη Βαθιά, από όπου πήρα υποτροφία για να πάω στο εξωτερικό, αλλά λόγω χούντας έμεινα στην Ελλάδα.

Πώς αντέδρασε ο πατέρας σας, όταν έμαθε ότι αφήσατε το πανεπιστήμιο για την υποκριτική;

Δεν το ήξερε. Ένας καλοθελητής, όμως, του το είπε. Έτσι, όταν πήγα στο Κιάτο, με ρώτησε: «Άφησες το πανεπιστήμιο;» Του είπα «ναι» κι εκείνος δεν απάντησε. Όταν μπήκα στο θέατρο και ξεκίνησα από την επιθεώρηση, κατάλαβα ότι είχα να κάνω με μια πολύ δύσκολη δουλειά. Έτσι, πήγα πίσω και του είπα «πατέρα, θα γίνω αρτοποιός» και τότε μου είπε αυστηρά: «Άλλο είναι το επάγγελμά σου, πήγαινε να αγωνιστείς γι’ αυτό που σπούδασες, το θέατρο. Ο φούρνος, τέλος».

Ο Μαρκος Λεζες