Ο λόγος για τον Γιώργο Νταλάρα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιάννη Κότσιρα, οι οποίοι από τις 4 Νοεμβρίου του 2016 και κάθε Παρασκευή και Σάββατο, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Εδώ στο Νότο» που περιλαμβάνει τραγούδια-σταθμούς από την πολύχρονη πορεία και των τριών.
Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, στην ΑΚΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για τις εμφανίσεις του Γιώργου Νταλάρα, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και του Γιάννη Κότσιρα, στον ίδιο χώρο, από τη Παρασκευή 4 Νοεμβρίου. Στο πρόγραμμα θα συμμετέχει και ο Γιάννης Ζουγανέλης, η συμμετοχή του οποίου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στη συνέντευξη τύπου με τον δικό του, ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο.
Όλοι οι καλλιτέχνες ήταν εκεί και μίλησαν για το πρόγραμμα που ετοιμάζουν και θα παρουσιάσουν, για τη μεταξύ τους γνωριμία και σχέση η οποία ανά περίπτωση μετράει πολλά χρόνια, αλλά και τη συνεργασία έκπληξη του προγράμματος με την Idra Kayne.
Καλεσμένη τους σε μια συμμετοχή-έκπληξη η IDRA KAYNE, η soul funk queen της πόλης.
Το μαζί επί σκηνής για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τον Γιώργο Νταλάρα ήταν πολυαναμενόμενο αν σκεφτούμε πως η συνεργασία τους ξεκίνησε πριν 30 χρόνια με τη “ΣΚΟΝΗ” και συνεχίστηκε με φιλία και αγάπη δίνοντας μας κλασσικά τραγούδια όπως το“ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ BLUES” και “Ο ΠΑΛΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ”.
Αντίστοιχα ο Γιάννης Κότσιρας έχει ερμηνεύσει με μεγάλη επιτυχία πολλά τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με επιστέγασμα τη περσινή τους επιτυχημένη συνεργασία. Ο Γιάννης Κότσιρας και ο Γιώργος Νταλάρας έχουν συναντηθεί σε μεγάλες συναυλίες σε αφιερώματα συνθετών. Είναι βέβαιο ότι σε αυτή την συνεργασία τους ενώνει η μεγάλη αγάπη και ο σεβασμός στην ιστορία του Ελληνικού τραγουδιού, στους Έλληνες συνθέτες και ποιητές, στους τραγουδοποιούς και στιχουργούς.
Και τώρα, τους τρεις τους φέρνει στην ίδια σκηνή η αγάπη τους και η επιμονή τους για το καλό τραγούδι.
Δεν χρειάζονται πολλά λόγια και συστάσεις. Η ξεχωριστή πρόταση του προγράμματος είναι η ίδια η συνάντηση των τριών από μόνη της. Ο καθένας χωριστά έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο τραγούδι. Η συνύπαρξη τους, οι διασκευές τους, τα καινούργια τους τραγούδια, τα απρόβλεπτα και οι κοινές ερμηνείες τους αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό του προγράμματος.
Τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης έχει ο Νίκος Σούλης.
Από Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, οι τρεις τους μαζί στη σκηνή της ΑΚΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, δημιουργώντας έτσι την πιο ενδιαφέρουσα και πολυαναμενόμενη καλλιτεχνική συνεργασία.
Μαζί τους συμπρωταγωνιστές επίσκηνής, οι εξαιρετικοί μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης – πιάνο, Βαγγέλης Μαχαίρας – μπουζούκι – μαντολίνο – τζουράς– λαούτο, Γιώργος Μάτσικας – κιθάρα, μπουζούκι, Μάνος Γρυσμπολάκης- ακορντεόν,
Η ενορχηστρωτική επιμέλεια και η διεύθυνση ορχήστρας είναι του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Επιμέλεια παραγωγής Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: ΜΕΤΡΟ MusicProductions
Επιμέλεια παραγωγής Γιάννη Κότσιρα: MENTAARTEVENTS