Γιώργος Λέντζας: Ίσως με διάλεξε ο Τανιμανίδης για να….

Γιώργος Λέντζας: Ίσως με διάλεξε ο Τανιμανίδης για να....

Σε οικονομικούς λόγους αποδίδει την συνεργασία του με τον Σάκη Τανιμανίδη στο World Party, ενώ μιλά για το παρασκήνιο πίσω από το τέλος της εκπομπής.

«Συνάντησα τον Σάκη Τανιμανίδη, ο οποίος μού λέει ότι πρόκειται να ξεκινήσει μια καινούρια ταξιδιωτική εκπομπή στην ΕΡΤ3. Κάναμε τη συνέντευξη, στα αγγλικά μάλιστα, γιατί ο Σάκης ήθελε να δει το επίπεδο γνώσης των αγγλικών μου. Εγώ έμεινα λίγο μαλ…ς. Στην αρχή δεν ήταν να ταξιδεύω. Θα έκανα μόνο οργάνωση παραγωγής και σύνταξη από την Ελλάδα. Προέκυψε, όμως, η ανάγκη για δεύτερη κάμερα. Ο Σάκης πίστευε πολύ σε μένα. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Έτρεφε πίστη πάντα στο πρόσωπό μου. Επειδή είχαμε αρχίσει να τα βρίσκουμε μου είπε “έχεις καθόλου ιδέα από κάμερα;”. Εγώ τού είπα ναι, ενώ δεν είχα ιδέα. Ψέματα! Του είπα “πάμε να το κάνουμε”. “Έλα δοκιμαστικά σε ένα ταξίδι, αλλά δεν υπάρχει καν το budget και θα πληρώσεις μόνος σου τα εισιτήρια”, μου απάντησε. Ήταν ένα ταξίδι στην Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τη Σιγκαπούρη», διηγείται, στο Down Town και τον Λευτέρη Βουτσά, ο Γιώργος Λέντζας.

Επισημαίνοντας πως θεωρεί μέντορά του τον παρουσιαστή, ο Γιώργος παραδέχεται πως στεναχωρήθηκε στα όρια της κατάθλιψης όταν τελείωσε το World Party και αποκαλύπτει το παρασκήνιο των τίτλων τέλους.

«Πριν ξεκινήσει η τελευταία χρονιά, είχαμε πει όλοι ότι είχαμε κουραστεί. Είπαμε ότι από τη στιγμή που είχαμε περάσει πολύ δύσκολα τα προηγούμενα χρόνια και δεν ήταν καλά πληρωμένα, αυτή θα ήταν η τελευταία χρονιά. Ήταν μια κοινή απόφαση», επισημαίνει, ενώ, κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Γιώργου Μαυρίδη για το τέλος της εκπομπής μεσούσης της σεζόν, αναφέρει πως «ο Γιώργος το φορτώθηκε πάνω του, βλακωδώς κατά τη γνώμη μου. Κάναμε και οι υπόλοιποι επικοινωνιακά λάθη. Πήγαμε να το τρολάρουμε λίγο και προφανώς ο κόσμος κατάλαβε ότι όντως υπάρχει θέμα. Καμία σχέση. Ήταν μία κοινή απόφαση και των τεσσάρων μας».

Τέλος, τονίζει πως δεν πήγε τίποτα στραβά μεταξύ τους και καταλήγει: «ξεκινάς μια εκπομπή με έναν κοινό στόχο και είσαι μια γροθιά. Σταδιακά, στα τέσσερα χρόνια που περνάνε βγαίνουν δυστροπίες του καθενός, βγαίνει μια άλλη προσέγγιση. Είχαμε αρχίσει να έχουμε και αισθητικές διαφορές και διαφωνίες!».