Γιώργος Θεοφάνους: Πήρε την ελληνική υπηκοότητα μετά από 27 χρόνια και ξεσπά

Γιώργος Θεοφάνους: Πήρε την ελληνική υπηκοότητα μετά από 27 χρόνια και ξεσπά

Ο Γιώργος Θεοφάνους είναι από αυτους που δεν διστάζουν να μιλήσουν ανοικτά για τα δημόσια πράγματα και τα κακώς κείμενα και αυτό ακριβώς έκανε το βράδυ της Παρασκευής, με αφορμή το ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα μετά από 27 χρόνια!

Ο συνθέτης είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του το 2014 πως δεν ψηφίζει, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Κύπρο απ’ όπου και η καταγωγή του λέγοντας:

«γιατί εδώ δεν έχω την υπηκοότητα και εκεί γιατί δεν μπορώ να βγάλω βιβλιάριο. Ένας νόμος που έχει μείνει από τους Άγγλους λέει ότι για να το βγάλω έπρεπε μετά από τις σπουδές μου να επιστρέψω στην Κύπρο και να δηλώσω ότι τελείωσα, αλλά εγώ δεν επέστρεψα ποτέ».

Σε άλλη συνέντευξή του, στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη, σχεδόν ένα χρόνο μετά, είχε αναφέρει πως, ενώ είναι στην Ελλάδα από το 1989, δεν του δίνουν την υπηκοότητα αν και φορολογείται:

«έχω κυπριακό διαβατήριο, τώρα θέλω να πάρω και ελληνική υπηκοότητα, δεν μου τη δίνουν ακόμα… Τους παρακάλεσα. Θέλω να πάρω υπηκοότητα, αφού ζω εδώ, πληρώνω, δεν πρέπει να έχω άποψη αν θα ψηφίζω Τσίπρα ή Μητσοτάκη; Δεν είχα υπηκοότητα, τώρα ζήτησα και μου είπαν ότι θα με καλέσουν σε audition, να μου κάνουν κάποιες ερωτήσεις για την ιστορία της Ελλάδας και τον πολιτισμό και επίσης μου είπαν πως, αν θέλω να την πάρω πριν από τους 18 μήνες, θέλουν και 1.000 ευρώ».

ο Γιώργος «ανέβασε» ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό Instagram, και αποκάλυψε ότι πήρε την ελληνική υπηκοότητα και έστειλε ένα μήνυμα: στην δήλωση του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει» και τις συνομιλίες του Αλέξη Τσίπα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος που πήρα την ελληνική υπηκοότητα μετά από τόσα χρόνια. Μπορώ να ψηφίζω εδώ, στην Ελλάδα, κάτι που μου αρνούνται στην Κύπρο τόσα χρόνια!», κατέληξε στο μήνυμά του.

ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ…ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

A post shared by George Theofanous (@theofanousg) on

Πηγή: peoplegreece