Γιούλικα Σκαφιδά: “Δεν το αφήνω να περάσει έτσι…”

Γιούλικα Σκαφιδά: “Δεν το αφήνω να περάσει έτσι…”

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό, People, η Γιούλικα Σκαφιδά μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι μπερδεύουν συχνά το όνομα της και αποκάλυψε πως πριν μερικά χρόνια δίσταζε ακόμα και να διορθώσει τους ανθρώπους που έλεγαν λάθος το όνομα της.

«Το Γιούλικα είναι ένα όνομα που άρεσε στους γονείς μου, στη μαμά μου δηλαδή. Το βαπτιστικό μου είναι Γεωργία. Ο νονός μου είναι Κύπριος, και σε κάποιες περιοχές της Κύπρου τη Γεωργία χαϊδευτικά τη φωνάζουν Γιούλικα. Οπότε ήρθε κι έδεσε, τους ευχαριστήσαμε όλους και η μαμά μου, μου έδωσε το όνομα που ήθελε. Πολύ συχνά το κάνουν λάθος, και το αστείο είναι ότι με ρωτάνε αν είμαι και Πόντια. Γιωρίκας, Κωστίκας, Γιουλίκα.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι από συστολή και για να μην προσβάλω τους άλλους δεν το διόρθωνα. Είδα όμως ότι εξαπλώθηκε αυτό και, πλέον, δεν το αφήνω να περάσει έτσι. Έχω δώσει και συνέντευξη κι έχω δει μετά στο περιοδικό να γράφει “Γιουλίκα”, όπως και σε πρόσφατη τηλεοπτική μου εμφάνιση, που από κάτω έγραφε “Γιουλίκα”. Ξέρω ότι δεν είναι εύηχο το Γιούλικα Σκαφιδά, ίσως το Γιουλίκα Σκαφίδα να ταιριάζει ακουστικά περισσότερο, αλλά αυτό είναι τώρα, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε».

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.