«Για μια ανάσα…» στο Θέατρο Διάνα

«Για μια ανάσα…» στο Θέατρο Διάνα

Ο Σταμάτης Φασουλής παρουσιάζει το ψυχολογικό θρίλερ της Ζίνι Χάρις, με την Ελένη Ράντου.

Εσύ θα πούλαγες την ψυχή σου για 45 ευρώ; Υπάρχει άραγε έρωτας χωρίς συναλλαγή; Πώς προσαρμόζεσαι όταν οι καιροί αλλάζουν; Τι είσαι διατεθειμένος να κάνεις για μια ανάσα; Ερωτήματα που θα επιχειρήσει να δώσει απάντηση το βρετανικό θεατρικό έργο «Για μια ανάσα…» (How to hold your breath) της Ζίνι Χάρις, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο, για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή.  Θα ανέβει από τον Σταμάτη Φασουλή με την Ελένη Ράντου να πρωταγωνιστεί, μαζί με τους Ελένη Ουζουνίδου, Αντώνη Καρυστινό, Μελέτη Ηλία και Κρις Ραντάνοφ.

Πρόκειται για ένα έργο – γροθιά στο στομάχι, που έκανε πρεμιέρα το 2015 στο Royal Court Theatre του Λονδίνου και άγγιξε με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο το ανυπεράσπιστο του σύγχρονου ανθρώπου μπροστά στο χρήμα και τη συναλλαγή. Η υπόθεσή του περιστρέφεται γύρω από την οδύσσεια επιβίωσης δύο γυναικών, που η ζωή τους μετατρέπεται σε απροσδόκητο θρίλερ ταξιδεύοντας σε μια Ευρώπη που καταρρέει, αναζητώντας τη δική τους Ιθάκη. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συντελεστές της παράστασης:

«Διαλέξαμε αυτό το έργο γιατί είναι ένα ταξίδι. Ένα ταξίδι σε όλους τους φόβους μας αλλά κι ένα ταξίδι πέρα από την απομόνωση και την εσωστρέφεια που μας επιβάλλουν οι καιροί. Νιώσαμε ότι ακουμπάμε σε σκέψεις που κάνουν αυτή τη στιγμή και άλλες φωνές κι ενώνονται με τις δικές μας».