Γιατί είναι παράνομο να τραβήξετε φωτογραφίες τον Πύργο του Άιφελ τη νύχτα

Γιατί είναι παράνομο να τραβήξετε φωτογραφίες τον Πύργο του Άιφελ τη νύχτα

Βρίσκεστε στο Παρίσι και, φυσικά, θέλετε να πάτε να δείτε το θεαματικό φως που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στον Πύργο του Άιφελ .

Καθώς κάθεσαι κάτω από το παγκοσμίου φήμης κτίριο, σκέφτεσαι «θα έπρεπε να τραβήξω μια φωτογραφία και να την μοιραστώ στα κοινωνικά μέσα ώστε να μπορώ να θυμαμαι αυτή τη στιγμή για πάντα». Αλλά περιμένετε, ίσως δεν πρέπει. Γιατί? Επειδή είναι προφανώς παράνομο να φωτογραφίζετε τον Πύργο του Άιφελ το βράδυ.

Σωστά. Όλες αυτές οι εικόνες του Instagram, τα λευκώματα του Facebook και τα Snapchats που κάνουν την εμφάνισή τους στον Πύργο του Άιφελ κάτω από τα αστέρια της νύχτας είναι στην πραγματικότητα παράνομα. Όπως εξήγησε ο Snopes , “Η διανομή φωτογραφιών του φωτιζόμενου πύργου του Άιφελ είναι παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων του καλλιτέχνη”.

Στην ενότητα “Συχνές ερωτήσεις” της εταιρείας Société d’Exploitation de la Tour Eiffel (η εταιρεία που κατέχει και λειτουργεί ο πύργος), αναφέρεται: “Οι απόψεις του Πύργου του Άιφελ είναι απαλλαγμένες από δικαιώματα. Οι άδειες και τα δικαιώματα πρέπει να λαμβάνονται από την εταιρεία εκμετάλλευσης του τουρισμού του Eiffel για τη δημοσίευση φωτογραφιών του φωτισμένου πύργου του Άιφελ. “

Όπως σημείωσε ο Snopes , ο Πύργος του Άιφελ είναι δημόσιος χώρος, πράγμα που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι εξ ολοκλήρου νόμιμο να λαμβάνετε όσες φωτογραφίες θέλετε. Ωστόσο, το φως του κτιρίου, το οποίο προστέθηκε το 1985, ανήκει τεχνικά στον καλλιτέχνη.

Τα φωτάκια του Πύργου του Άιφελ, τα οποία αναβοσβήνουν για πέντε λεπτά κάθε ώρα από το σούρουπο μέχρι τη 1 π.μ., επισυνάπτονται στο κτίριο, καθιστώντας πρακτικά αδύνατο να βγάλετε έναν πυροβολισμό του κτιρίου χωρίς τα φώτα κατά τη διάρκεια της μαγικής επίδειξης.

Θα μπορούσατε πάντα να τραβήξετε μια φωτογραφία του σκοτεινού κτιρίου το βράδυ, αλλά πραγματικά, ποια είναι η διασκέδαση σε αυτό;

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κανείς δεν έχει ποτέ προσφύγει στο δικαστήριο για τις εικόνες του πύργου ή του φωτογράφου το βράδυ.

Πηγή: people.com