Γερμανός πρώην μέλος της τρόικας: «Γιατί η Μέρκελ είναι με το μέρος του Τσίπρα»

Γερμανός πρώην μέλος της τρόικας: «Γιατί η Μέρκελ είναι με το μέρος του Τσίπρα»

«Είναι ενδιαφέρον ότι η κ. Μέρκελ έρχεται να υποστηρίξει τον Τσίπρα», τονίζει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Augsburger-Αllgemeine ο Γερμανός οικονομολόγος Γενς Μπάστιαν, μέλος της Task-Force της Ε.Ε. στην Ελλάδα από το 2011 έως το 2013.

Στη συνέντευξη υπό τον τίτλο «Γιατί η Μέρκελ είναι με το μέρος του Τσίπρα» ο Γενς Μπάστιαν τονίζει ότι «η κα Μέρκελ έχει χτίσει ήδη εδώ και χρόνια μια καλή και εποικοδομητική σχέση με τον κ. Τσίπρα, η οποία βασίζεται στην αμοιβαιότητα. Και οι δύο συνεργάστηκαν εποικοδομητικά ιδίως στο θέμα των προσφύγων.

Είναι ενδιαφέρον ότι η κα Μέρκελ έρχεται να υποστηρίξει τον Τσίπρα. Ο πολιτικά προσκείμενος αρχηγός της συντηρητικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκης της Νέας Δημοκρατίας, απορρίπτει απολύτως τη συμφωνία και η κα Μέρκελ θα πρέπει μάλλον να του ψάλλει κατά τη συνάντησή τους».

Σύμφωνα με τον κ. Μπάστιαν «η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα είναι μάλλον μια ευχάριστη έκπληξη. Για πρώτη φορά μετά την κρίση έρχεται στην Αθήνα η κα Μέρκελ όχι για μια επίσκεψη αστραπή, αλλά θα μείνει δύο μέρες. Αυτό δεν είχε γίνει τα περασμένα χρόνια και γίνεται ευμενώς δεκτό».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com