Βυθίστηκε στο σκοτάδι το Αεροδρόμιο Χανίων

Βυθίστηκε στο σκοτάδι το Αεροδρόμιο Χανίων

Στο σκοτάδι βυθίστηκε το βράδυ  της Παρασκευής 19 Αυγούστου το Αεροδρόμιο Χανίων, περίπου στις 11 το βράδυ και ενώ στον Αερολιμένα, μεταξύ 22:35 μέχρι 23:20 ήταν προγραμματισμένες τέσσερις αφίξεις.

Η διακοπή στην ηλεκτροδότηση προκλήθηκε από σοβαρή βλάβη σε κεντρική γραμμή της ΔΕΗ που τροφοδοτεί με ρεύμα τις περιοχές Στέρνες, Παζινό, Αρώνι και Μαράθι και η οποία απεκατεστάθη μετά από αρκετή ώρα αργότερα.

Την ώρα που ο χώρος του αεροδρομίου ήταν γεμάτος τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες, που περίμεναν είτε να αναχωρήσουν είτε επρόκειτο να αφιχθούν, ένα τέτοιο γεγονός, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε αναστάτωση στον αερολιμένα.

Μπορεί ωστόσο το “μπλακ άουτ” στο Αεροδρόμιο να οφείλεται σε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ ωστόσο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν λειτούργησε αμέσως κάποιο εφεδρικό σύστημα ηλεκτροδότησης, ώστε ο Αερολιμένας να μην βυθιστεί στο σκοτάδι για αρκετή σύμφωνα με πληροφορίες ώρα.

Σε επικοινωνία που υπήρξε με στελέχη του αεροδρομίου, δεν διευκρινίστηκε η διάρκεια που ο Αερολιμένας έμεινε χωρίς ρεύμα ούτε αν υπάρχει εφεδρικό σύστημα ηλεκτροδότησης που τέθηκε ή όχι σε λειτουργία, διευκρινίσεις που ευελπιστούμε δοθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.