Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά νικήτριες από κοινού

Βραβείο Μελίνα Μερκούρη: Η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και η Ιωάννα Παππά νικήτριες από κοινού

Η 10η απονομή για το «Θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη» της θεατρικής σεζόν 2015 απονεμήθηκε σε μια λιτή τελετή στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη. Αξιοσημείωτο στην βραδιά ήταν ότι για πρώτη φορά το βραβείο μοιράστηκε η Αλεξάνδρα Αϊδίνη για τον ρόλο της στην παράσταση «Η Μεγάλη Χίμαιρα», η οποία κατά την παραλαβή του βραβείου ευχήθηκε «ανοιχτά σύνορα και στο θέατρο» και καταχειροκροτήθηκε και η Ιωάννα Παππά για το ρόλο της στο έργο «Οδός Πολυδούρη», η οποία κατά την παραλαβή ευχαρίστησε όσους την εμπιστεύτηκαν και ιδιαιτέρως τον Μηνά Χατζησάββα.

Υποψήφιες ήταν επίσης η Ηρώ Μπέζου για το έργο «Ο Άρντεν πρέπει να πεθάνει» αγνώστου συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Χάρη Φραγκούλη, παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2015 και η Κίττυ Παϊταζόγλου για το «Λίλιομ» του Φέρεντς Μόλναρ, σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου.

Το βραβείο ανέρχεται στο ποσό των 3000 ευρώ που θα λάβει καθεμιά από τις δύο βραβευμένες ενώ την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη θα την κρατήσει τους πρώτους έξι μήνες η Αλεξάνδρα Αϊδίνη και τους επόμενους έξι μήνες η Ιωάννα Παππά. Η καρφίτσα θα παραδοθεί στην επόμενη τελετή, στην ομότεχνη που θα διακριθεί.

Η παρουσίαση και η επιμέλεια της βραδιάς έγινε από τον Δημήτρη Λιγνάδη και την επιτροπή που αποτελούσαν οι Μάγια Λυμπεροπούλου, Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης και Ρένη Πιττακή.