Βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς 2017

Βραβεία Γυναίκες της Χρονιάς 2017

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια βραδιά αφιερωμένη σε αυτές. Το περιοδικό Beaute διοργάνωσε τα βραβεία “Γυναίκες της Χρονιάς 2017” τιμώντας σπουδαίες γυναίκες της χώρας μας.

Στα βραβεία «Γυναίκες της Χρονιάς 2017» το παρών έδωσε η ελληνική showbiz. Τα βραβεία φιλοτεχνήθηκαν από τους δημιουργούς κοσμημάτων Μαραμένος & Πατέρας.

Το Gpop.gr βρέθηκε στην εκδήλωση και απαθανάτισε τις παρουσίες που έδωσαν το παρών, είτε βραβεύτηκαν είτε όχι.

Την βραδιά παρουσίασε η Σμαράγδα Καρύδη και την ψυχαγωγία των καλεσμένων ανέλαβαν τρεις γυναίκες η stand up comedy Κατερίνα Βρανά ενώ μουσικά τη βραδιά έντυσαν η Νίνα Λοτσάρη και η Αποστολία Ζώη με τη συνοδεία του πιανίστα Γιώργου Μαραγκού.

Σμαράγδα Καρύδι
Σμαράγδα Καρύδι
Κατερίνα Βρανά
Νίνα Λοτσάρη

Αποστολία Ζώη και Γιώργος Μαραγκός

Αποστολία Ζώη και Γιώργος Μαραγκός

Για άλλη μια χρονιά τιμήθηκαν γυναίκες δυναμικές, έξυπνες, γοητευτικές, δραστήριες, επιτυχημένες, στην πιο ξεχωριστή τους μέρα, πρόσωπα από το χώρο της επιστήμης, υποκριτικής, μουσικής, συγγραφείς, σχεδιάστριες, επιχειρηματίες και αθλήτριες, 20 υπέροχες και μοναδικές γυναίκες που η καθεμιά ξεχώρισε στο αντικείμενό της βραβεύτηκαν από το περιοδικό BEAUTÉ σε μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση και θετική ενέργεια.

Βραβεία 

Ηθοποιός της χρονιάς βραβεύτηκε η Αλεξάνδρα Αϊδίνη. Την απονομή έκανε ο ηθοποιος και σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής.

Σταμάτης Φασουλής και Αλεξάνδρα Αϊδίνη

Συγγραφέας της χρονιάς βραβεύτηκε η Πίτσα Ψαραύτη. Την απονομή έκανε η πρόεδρος των Ελληνίδων λογοτεχνών Ιωάννα Μπαμπετα. Η συγγραφέας αφιέρωσε το βραβείο της στους απανταχού πρόσφυγες.

Πίτσα Ψαραύτη και Ιωάννα Μπαμπέτα

Αθλήτρια της χρονιάς βραβεύτηκε η Δήμητρα Κοροκίδα. Την απονομή έκανε η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά

Δήμητρα Κοροκίδα και Φανή Χαλκιά

Ειδικό Βραβείο, Γυναικά της Ναυτιλίας βραβεύτηκε η Παγιέτ Παλαιολόγου. Την απονομή έκανε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά

Παγιέτ Παλαιολόγου και Έλενα Κουντουρά

Δημοσιογράφος της χρονιάς βραβεύτηκε η Μαρία Χούκλη. Την απονομή έκανε ο φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος. Λόγο οικογενειακού προβλήματος η Μαρία Χούκλη δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και το βραβείο της παρέλαβε η φίλη της Εύα Μακρή.

Τάκης Αδαμόπουλος και Εύα Μακρή
Τάκης Διαμαντόπουλος και Εύα Μακρή

Σχεδιάστρια Μόδας βραβεύτηκε η Μαίρη Κατράντζου. Την απονομή έκαναν οι Δημήτρης Μαστροκαλος και Γιάννης Ράπτης (Miro). Λόγο υποχρεώσεων η Μαίρη Κατράντζου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί και το βραβείο της παρέλαβε η μητέρα της.

Δημήτρης Μαστρόκαλος και Γιάννης Ράπτης (Miro)
Δημήτρης Μαστρόκαλος και Γιάννης Ράπτης (Miro)

Από τις δυνατές στιγμές των βραβείων “Γυναίκες της Χρονιάς 2017” ήταν η βράβευση της Δέσποινας Βανδή από τον Μίμη Πλέσσα. Ο μουσικοσυνθέτης απένειμε στην τραγουδίστρια το βραβείο Τργουδίστρια της Χρονιάς.

Μίμης Πλέσσας και Δέσποινα Βανδή

Μοντέλο της χρονιάς βραβεύτηκε η Ισμήνη Παπαβλασοπούλου. Την απονομή έκανε ο σχεδιαστής μόδας Πάνος Ζούλιας 

Ισμήνη Παπαβλασοπούλου και Πάνος Ζούλιας

Σκηνοθέτιδα της χρονιάς βραβεύτηκε η Κατερίνα Ευαγγελάτου η οποία αφιέρωσε το βραβείο στη γιαγιά της. Την απονομή έκανε ο χορογράφος και σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος.

Κατερίνα Ευαγγελάτου και Κωνσταντίνος Ρήγος
Κατερίνα Ευαγγελάτου και Κωνσταντίνος Ρήγος

Επιχειρηματίας της χρονιάς βραβεύτηκε η Ιουλία Τσέτη. Την απονομή έκανε η πρόεδρος της εταιρίας ερευνών και δημοσκοπήσεων Focus Bari Ξένια Κούρτογλου

Ιουλία Τσέπη και Ξένια Κούρτογλου
Ιουλία Τσέπη και Ξένια Κούρτογλου

Εικαστικός της χρονιάς βραβεύτηκε η Κατερίνα Χαδουλού η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην βράβευση και το βραβείο της παρέλαβε εκ μέρους της η Μαργαρίτα Κοτσίνη. Την απονομή έκανε η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου.

Μαργαρίτα Κοτσίνη
Μαργαρίτα Κοτσίνη

Ποιήτρια της χρονιάς βραβεύτηκε η Λένια Ζαφειροπούλου η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην βράβευση και το βραβείο της παρέλαβε η Έρσι Καλοζάνη. Την απονομή έκανε η Πόπη Τσαπανίδου.

Πόπη Τσαπανίδου
Πόπη Τσαπανίδου

Μουσικός της χρονιάς βραβεύτηκε η Ευανθία Ρεμπούτσικα η οποία λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων στο εξωτερικό δεν κατάφερε να παραβρεθεί στα βραβεία “Γυναικες της χρονιας 2017” και το βραβείο της παρέλαβε η Ρόζα Ρούσου. Την απονομή έκανε ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος.

Επιστήμονας της χρονιάς βραβεύτηκε η Ελένη Αντωνιάδου. Την απονομή έκανε ο Δρ. Ντίνος Κωνσταντινίδης.

Ελένη Αντωνιάδου και Δρ. Ντίνος Κωνσταντινίδης

Manager της χρονιάς βραβεύτηκε η Πέγκυ Αντωνάκου. Την απονομή έκανε ο επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο χώρο του internet Νίκος Κοκλώνης.

Πέγκυ Αντωνάκου και Νίκος Κοκλώνης
Πέγκυ Αντωνάκου και Νίκος Κοκλώνης

Ομογενής της χρονιάς βραβεύτηκε η Αλεξάνδρα Τουρούτογλου. Την απονομή έκανε ο ζωγράφος και καθηγητής της ανωτάτης σχολής καλλών τεχνών Παύλος Σάμιος.

Αλεξάνδρα Τουρούτογλου και Παύλος Σάμιος
Αλεξάνδρα Τουρούτογλου και Παύλος Σάμιος

Το βραβείο Κοινωνικό Έργο-Ελληνίδα πηρε Μελίνα Λιουντμίλα-Κωνσταντινίδη. Την απονομή έκανε η Ηρώ Κόβα διοικητικό μέλος της ΕΛΕΠΑΠ. 

Μελίνα Λιουντμίλα-Κωνσταντινίδη και Ηρώ Κόβα
Μελίνα Λιουντμίλα-Κωνσταντινίδη και Ηρώ Κόβα

Το βραβείο Κοινωνικό Έργο-Αλλοδαπή απονεμήθηκε στην Σούζαν Σάραντον, το βραβείο της παρέλαβε η πρόεδρος της Unicef Ελλάδος Σοφία Τζιτζίκου. Την απονομή έκανε η ηθοποιος Κατερίνα Διδασκάλου.

Σοφία Τζιτζίκουκαι Κατερίνα Διδασκάλου
Σοφία Τζιτζίκου και Κατερίνα Διδασκάλου

Το Ειδικό βραβείο Διαχρονική Γυναίκα απονεμήθηκε στην ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου. Την απονομή έκανε ο ηθοποιος, συγγραφέας και σκηνοθέτης Θοδωρής Αθερίδης.

Ξένια Καλογεροπούλου και Θοδωρής Αθερίδης
Ξένια Καλογεροπούλου και Θοδωρής Αθερίδης

Το Ειδικό Βραβείο – Γυναίκα της Χρονιάς 2017 απονεμήθηκε στην ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη όμως επειδη βρισκόταν στη Σλοβενία στους πανευρωπαϊκούς αγώνες αεροβόλων όπλων το βραβείο της παρέλαβε η Βασιλική Μιλλούση πρόεδρος των αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής. Την απονομή έκανε ο βουλευτής, πρώην υπουργός και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικιλλιας
Βασίλης Κικίλιας

Το event πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Banquet» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και το παρόν έδωσαν κυρίες από τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και επιχειρηματικό χώρο.

Η αίθουσα γέμισε με εντυπωσιακές κυρίες και κομψούς κυρίους που τις συνόδευσαν σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Δέσποινα Βανδή

Μίμης Πλέσσας και Λουκίλα Καρρέρ

Σάσα Σταμάτη

Αποστολια Ζωη