Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί τριάντα χρόνια. Δεν παρουσιάζουμε…»

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: «Με τη γυναίκα μου είμαστε μαζί τριάντα χρόνια. Δεν παρουσιάζουμε...»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης ξυπνά καθημερινά στις 7.00 το πρωί για να διαβάσει φιλοσοφία, Σοπενχάουερ και Νίτσε, και να ακούσει κλασική μουσική. Είναι ο χρόνος που αφιερώνει στον εαυτό του και τίποτα δεν μπορεί να τον αποσπάσει από την αγαπημένη αυτή συνήθεια.

«Ο Τσαρούχης σηκωνόταν στις 5.00. Στις 7.00 είχε επιστρέψει ήδη από τον πρωινό του περίπατο» λέει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό People. Τις υπόλοιπες ώρες είτε θα παίζει στο θέατρο είτε θα βρίσκεται στα γυρίσματα της Μουρμούρας. Πιστεύει, δε, ότι δεν έχει πάθει υπερκόπωση από… καθαρή τύχη!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος ακούγοντας το όνομα «Βλαδίμηρος Κυριακίδης»;

Μακάρι να ’ξερα… (γέλια) Σίγουρα έρχεται στο μυαλό η θέληση να με δει στο θέατρο ή να ανοίξει την τηλεόραση. Κι αυτό για μένα είναι ιδιαίτερη τιμή. Σημαίνει πως πρέπει να δουλεύω νυχθημερόν για να γίνομαι καλύτερος και να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη. Χίλια καλά να ακούσω για τη δουλειά μου, θα σταθώ στο αρνητικό σχόλιο του ενός θεατή. Μια φορά έκανα δυο μέρες να κοιμηθώ…

Είσαι τελειομανής;

Νιώθω ότι έχω τεράστια ευθύνη απέναντι σε αυτόν που σηκώθηκε από το κρεβάτι του, φόρεσε τα καλά του, πήρε το αυτοκίνητό του, έφαγε όλη την κίνηση στον δρόμο και πλήρωσε εισιτήριο για να έρθει να δει εμένα στο θέατρο. Γι’ αυτό και το καλύτερο κομπλιμέντο που μπορείς να μου κάνεις μετά από παράσταση είναι «Πέρασα καλά».

Καλύτερο από το «Είσαι πολύ καλός ηθοποιός»;

Εγώ αυτό δεν το έχω νιώσει ακόμη. Και αν το νιώσω, θα μπω σε ένα ντουλάπι με ναφθαλίνες να με φάνε οι σκόροι.

Όταν το ακούς από άλλους;

Καλοσύνη τους…

Πες μου ένα χαρακτηριστικό που συναντά κανείς πιο συχνά στους ηθοποιούς.

Θα σου πω ότι οι ηθοποιοί είμαστε μωρά παιδιά και φωνάζουμε επί σκηνής κάποιους συνομήλικους φίλους μας για να παίξουμε ένα πάρα πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο αλλάζει κάθε έξι μήνες. Γι’ αυτό δεν γερνάμε ποτέ μέσα μας.

Με την εξωτερική σου εικόνα πώς τα πας;

Είμαι 56 χρόνων και δεν με κάνουν πάνω από 40 με 45. Άντε λόγω των λευκών μαλλιών να φτάνω με βία τα 50. Αυτή είναι μια εξαιρετική δεκαετία για τον άντρα. Ο άντρας μετά τα 50 ηρεμεί, μεστώνει, έρχεται η σκέψη πιο πολύ από την παρόρμηση. Αν και βαθιά μέσα μας μένουμε πάντα παιδιά. Και κάπως έτσι μπλέκετε εσείς οι γυναίκες…

Εσύ είσαι με την ίδια γυναίκα, πόσα χρόνια τώρα;

Τριάντα χρόνια μαζί. Δεν παρουσιάζουμε κανένα ενδιαφέρον για τα media.

Γιατί;

Γιατί δεν παίζουμε το παιχνίδι τους…