Βγήκε από το νοσοκομείο ο Boris Johnson

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Boris Johnson

Εξιτήριο φαίνεται να πήρε σύμφωνα με τα βρετανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson μετά την ολιγοήμερη νοσηλεία του εξαιτίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο Boris Johnson εισήχθη σε νοσοκομείο έπειτα από επιδείνωση της υγείας του την περασμένη εβδομάδα ενώ την Πέμπτη βγήκε από την εντατική.

Μία ημέρα μετά, μιλώντας στο BBC ο πατέρας του Boris Johnson, Στάνλεϊ, ξεκαθάριζε: «Για να χρησιμοποιήσω την αμερικανική έκφραση ο γιος μου έφαγε την σφαίρα για την ομάδα. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι το παιχνίδι θα παιχτεί σωστά από εδώ και πέρα. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να ξεκουραστεί γιατί δε νομίζω ότι βγήκε από την περιπέτεια του κορονοϊού. Θέλει χρόνο».

Και μπορεί ο Boris Johnson να βγήκε από το νοσοκομείο ωστόσο θα χρειαστεί να περάσει ένα χρονικό διάστημα μέχρι να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Αυτό είναι κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα το μεσημέρι και ο εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Ακολουθώντας τις συμβουλές της ιατρικής ομάδας του, ο πρωθυπουργός δεν θα επιστρέψει άμεσα στα καθήκοντά του. Επιθυμεί να τους ευχαριστήσει όλους στο νοσοκομείο St Thomas για την ευφυή φροντίδα την οποία έλαβε».

Μόλις χθες το πρωθυπουργικό γραφείο ανέφερε πως ο Boris Johnson κατάφερε να αρχίσει το βάδισμα, παρά το γεγονός ότι η ανάρρωσή του βρίσκονταν σε αρχικό στάδιο.

«Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει πολύ καλή πρόοδο» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ.