Βασίλης Χαλακατεβάκης: “Στον δρόμο µε ρωτούν πότε θα βγάλω δίσκο”

Βασίλης Χαλακατεβάκης: “Στον δρόμο µε ρωτούν πότε θα βγάλω δίσκο”

Συνέντευξη στο περιοδικό “TV Εθνος”, παραχώρησε ο Βασίλης Χαλακατεβάκης.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ρόλο του στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 “Καφέ της Χαράς”, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στους “Απαράδεκτους” και αποκάλυψε τι του λέει ο κόσμος όταν τον συναντά.

Ποια ήταν η πρώτη σας αντίδραση όταν σας είπαν ότι επιστρέφει το «Καφέ της Χαράς»;

Στην αρχή ήμουν άπιστος Θωμάς – η αλήθεια είναι αυτή. Θυμάμαι µου είχε στείλει ένα μήνυμα ο Χάρης. Ωστόσο εγώ νόμιζα ότι είναι αστείο. Έπειτα από τόσα χρόνια να γίνει μια τόσο μεγάλη παραγωγή; Το θεωρούσα άπιαστο όνειρο. Πείστηκα όταν πήγα στην πρώτη µας συνάντηση και ξεκίνησα γυρίσματα.

Ποια ήταν τα συναισθήματα που νιώσατε όταν στο πρώτο γύρισμα είδατε και πάλι παλιούς συνεργάτες σας από τη σειρά;

Είχε μεσολαβήσει πριν από το πρώτο γύρισμα η συνέντευξη Τύπου που δώσαμε, και εκεί έγινε η πρώτη συνάντηση µε όλη την παλιά παρέα των συναδέλφων. Με κάποιους, βέβαια, βρισκόμασταν κατά καιρούς, ωστόσο όταν βρεθήκαμε όλοι μαζί αισθάνθηκα σαν να επρόκειτο για μια οικογενειακή σύναξη.

Ένας πολύ δικός σας ρόλος, αυτός του Λευτέρη Πουλόπουλου, επανήλθε στη ζωή σας μέσα από το «Καφέ της Χαράς». Πώς νιώθετε;

Νιώθω πολύ όμορφα, είναι σαν να μην έχω σταματήσει ποτέ να τον κάνω αυτόν τον ρόλο. Είναι μέσα στη φύση µου πια. Δηλαδή είναι ένα κομμάτι του εαυτού µου. Τον έχω αγαπήσει αυτόν τον ρόλο γιατί µου έχει δώσει πολλή αγάπη και ο κόσμος από την ενσάρκωση αυτού του ρόλου. ∆εν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στο πρώτο γύρισμα που έγινε στον φούρνο εγώ και η Φωτεινή Ντεμίρη µε το που είδαμε τις σκηνές µας καταλάβαμε αμέσως -παρότι πέρασαν 15 χρόνια- πού πρέπει να σταθούμε για να ξεκινήσει το γύρισμα. Νιώσαμε κι οι δυο σαν να ήταν χθες

Έχετε κοινά στοιχεία µε τον ήρωα που υποδύεστε;

Κι εγώ είμαι ευαίσθητος άνθρωπος και καλός οικογενειάρχης.

Είναι από τους αγαπημένους σας ρόλους στην τηλεόραση;

Ναι, είναι από τους αγαπημένους µου ρόλους, γιατί µου έχει δώσει πολλή αγάπη και έχει κάνει μεγάλη επιτυχία.

Πώς είδε την επιστροφή σας στη σειρά ο κόσμος; Τι σας λένε στον δρόμο;

Ο κόσμος περίμενε την επιστροφή της σειράς και µου έχει κάνει τρομερή εντύπωση αυτό. Το έβλεπα αυτό στην καθημερινότητά µου. Οπού και να πήγαινα, στη λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ, στον χασάπη, µε πλησίαζε κόσμος και µου έλεγε ότι θέλει να ξαναγίνει το σίριαλ αυτό. Παράλληλα µου ζητούν να τους πω και κάνα τραγουδάκι µε αφορμή τον ρόλο που έχω στη σειρά, ενώ άλλοι µε ρωτούν πότε θα βγάλω δίσκο.

Πώς θα δούμε στη συνέχεια τον Λευτέρη να συμπεριφέρεται;

Όπως συμπεριφέρεται όλα αυτά τα χρόνια. Βλέπω στο σενάριο ότι θα έχει κάποιες ζηλοτυπίες στη συνέχεια µε τη γυναίκα του, αλλά νομίζω ότι θα συνεχίσουν σε αυτήν τη ρότα της αγαπημένης οικογένειας.

Πόσο έχει αλλάξει ο Λευτέρης Πουλόπουλος όλα αυτά τα χρόνια;

Δεν έχει αλλάξει και πολύ. Απλώς έχει μεγαλώσει.

Εσείς έχετε αλλάξει;

Εγώ φυσικά και έχω αλλάξει. Σε αυτά τα 15 χρόνια που έχουν περάσει από το πρώτο «Καφέ της Χαράς», έχω γίνει πιο ήρεμος, πιο συγκαταβατικός, πιο αμυντικός μερικές φορές – και άλλες φορές πολύ πιο ανθρώπινος.

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σας, το μυστικό επιτυχίας του «Καφέ της Χαράς»;

Το μεγάλο µας όπλο είναι το κείμενο, που ήταν και συνεχίζει να είναι υπέροχο. Πάνω σε αυτό στηριζόμαστε και ψάχνουμε τη μανιέρα του ρόλου μας.

Το «Καφέ της Χαράς» θα συνεχιστεί και του χρόνου;

Ναι, μας έχουν πει ότι θα συνεχιστεί.

Ο κόσμος σάς γνώρισε μέσα από τους «Απαράδεκτους». Τι είναι αυτό που σας έρχεται στο μυαλό από εκείνη την εποχή;

Θυμάμαι την ανείπωτη χαρά για την υπέροχη αυτή σειρά, την αφέλεια που είχαμε και συνάμα την ικανοποίηση που νιώθαμε γι’ αυτό που κάναμε. Δεν μας ένοιαζαν ούτε τα λεφτά ούτε τα νούμερα τηλεθέασης. Ήταν η αρχή της ιδιωτικής τηλεόρασης και ήμασταν χαρούμενοι.