Βασίλειος Κωστέτσος: “Είμαστε ένας απολίτιστος λαός με κόμπλεξ”

Βασίλειος Κωστέτσος: "Είμαστε ένας απολίτιστος λαός με κόμπλεξ"

Ένα απίστευτο ξέσπασμα έκανε με αφορμή το Athens Pride 2019 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, ο Βασίλειος Κωστέτσος.

Ο σχεδιαστής μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram έστειλε ένα μήνυμα και εξήγησε πως λίγοι είναι αυτοί που καταλαβαίνουν την ουσία αυτού του θεσμού και πως οι περισσότεροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν για προσωπικό όφελος.

«Για εμένα προσωπικά, προτιμώ να μην γίνεται κανένα pride στην Ελλάδα! Γιατί είμαστε ένας απολίτιστος λαός με κόμπλεξ, με καμία επίγνωση του τι σημαίνει και του γιατί γίνεται! Απλά μου θυμίζει ένα πανηγύρι μεταξύ πολιτικού συλλαλητηρίου, διαδήλωσης και πολιτικής συγκέντρωσης την τελευταία Κυριακή των Αποκριών!

Με καρικατούρες γελοίων ντυσιμάτων -χωρίς καμία αισθητική- που περισσότερο μου θυμίζει του «Κουτρούλη τον γάμο» παρά… pride! Όπου γίνεται προϊόν εκμετάλλευσης από γελοίους πολιτικούς που δήθεν χαίρονται και το υποστηρίζουν μόνο και μόνο για ψηφοθηρία! Από καλλιτέχνες που επίσης χρησιμοποιούν τον gay κόσμο, ενώ ουσιαστικά τον… σιχαίνονται, όπως και οι παραπάνω πολιτικοί βέβαια!

Όπου ο καθείς πικραμένος χρησιμοποιεί το pride για να διαδηλώσει την «μαλ…» του: όπως να προβάλει τα κόμπλεξ του μέσω η χρησιμοποιώντας την θρησκεία, είτε να βεβηλώσει εκτός από τα θεία σύμβολα του πολιτισμού της ιστορίας ή της πατρίδας…! Είτε να αποπροσανατολίσει ενδυματολογικά δίνοντας άλλη εντύπωση για τον gay κόσμο. Όποτε ας κάτσουν στα αυγά τους όλοι και ας αφήσουν ήσυχο αυτόν τον θεσμό για εκεί που καταλαβαίνουν τον νόημα του!

Για λαούς που έχουν κουλτούρα, γνώση και παιδεία στα Ανθρώπινα Δικαιώματα! Ας μάθουν να μεγαλώνουν και να μεγαλώνουμε μέσα σε σωστές οικογένειες, με γνώση στις ανθρώπινες σχέσεις, τα θέλω, τις σεξουαλικές επιλογές, τις πολιτικές επιλογές…κ.α πολλά….!», έγραψε ο Βασίλειος Κωστέτσος.