“Βαβέλ” συναισθημάτων στα Χανιά

“Βαβέλ” συναισθημάτων στα Χανιά

Η Νατάσσα Μποφίλιου πραγματοποίησε μια μοναδική συναυλία στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου Χανίων, το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουλίου.

Πλήθος κόσμου (1.400 άτομα περίπου) θαυμαστές και μη έσπευσαν στο κατάμεστο Θέατρο στα Χανιά για να την απολαύσουν.

Ο κόσμος κατέκλυσε από νωρίς το Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Κάθε λογής ηλικίες, από μικρά παιδιά ως και πιο ηλικιωμένους ανθρώπους, όλοι έσπευσαν στο χώρο που γινόταν η συναυλια, οι περισσότεροι για να απολαύσουν για ακόμα μία φορά την ερμηνεύτρια, αλλά και κάποιοι άλλοι για να δουν από κοντά την τραγουδίστρια, που τόσος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια γύρω από το όνομά της.

Η παράσταση μοιράστηκε ανάμεσα στα τραγούδια του νέου album και στις σημαντικές στιγμές του ρεπερτορίου της, ενώ υπήρξαν και μικρές πινελιές από τραγούδια σε δεύτερη εκτέλεση, που αποδόθηκαν με μοναδικό τρόπο από την οκταμελή ορχήστρα που συνόδευε την τραγουδίστρια.

Από το πρόγραμμα δεν έλειψαν και τα τραγούδια εκείνα με τα οποία το κοινό γνώρισε τη Νατάσσα Μποφίλιου, όπως τα «Παρέα», «Λύκος», «Πάμε ξανά», «Σ’ έχω βρει και σε χάνω», «Το μέτρημα», «Το όνομά μου», «Κοίτα εγώ», κ.α. Τα κομμάτια αυτά, εναλλάσσονταν ανάμεσα στα τραγούδια από τη «Βαβέλ», που παρουσιάστηκαν σε νέες ενορχηστρώσεις που έμοιαζαν καινούρια.

Η Νατάσσα Μποφίλιου, πρωταγωνίστρια της βραδιάς, «πήρε πάνω» της ένα δίωρο πρόγραμμα με αρχή, μέση και τέλος, μια «παράσταση» με όλη τη σημασία της λέξης, που επιμελήθηκε ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, τραγούδησε με πάθος και δύναμη, υπερέβαλε, όπως και η ίδια λέει στο τραγούδι της, «το πρόβλημά μου η υπερβολή μου» αστειεύτηκε και αυτοσαρκάστηκε, έπαιξε με την ορχήστρα της και επικοινώνησε με όλο της το «είναι» το υλικό της.

Καθοριστικός ο ρόλος του Θέμη Καραμουρατίδη, συνθέτη, μουσικού και ενορχηστρωτή της παράστασής, πάνω στη σκηνή ο οποίος, παρακολουθούσε την τραγουδίστρια και την επιβράβευε σε κάθε ερμηνεια της, έπειτα μας χάρισε και δύο εξαίρετες ερμηνείες, «Έχω ένα σχέδιο» και στο «Το δίκιο μου».

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο τέλος παρουσίασε όλους τους μουσικούς που συντέλεσαν σε αυτό το μουσικό θαύμα… Θέμης Καραμουρατίδης (πιάνο, ενορχηστρώσεις), Άρης Ζέρβας (τσέλο, βοηθός ενορχηστρωτή), Γιάννης Δημητριάδης (πλήκτρα, ακορντεόν), Γιώργος Μπουλντής (μπάσο ηλεκτρικό και κοντραμπάσο), Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα), Περικλής Αλιώπης (τρομπέτα), Γιώργος Κάστανος (κλαρινέτο-σαξόφωνο), Νίκος Μέρμηγκας (λαούτο, λάφτα, μπουζούκι, μαντολίνο).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάσει το τραγούδι που, όταν το ερμηνεύει προκαλείται  συγκίνηση, το «Εν λευκώ». Προηγήθηκε μια άκρως συγκινητική ερμηνεία στο τελευταίο τραγούδι της «Βαβέλ», «Οι επιζώντες», με τους ιδιαίτερους στίχους του Γεράσιμου Ευαγγελάτου.

Με δυνατά συναισθήματα και τις καρδιές να χτυπάνε δυνατά αφήσαμε πίσω το θέατρο Ανατολικής Τάφρου έχοντας ζήσει μία μοναδική μουσική εμπειρία…Το ταξίδι της «Βαβέλ» μπορεί να τελείωσε για εμάς αλλά θα συνεχιστεί ολόκληρο το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα.