Βάσια Θεοδοσίου: Είναι πολύ σκληρό να περνάει η ζωή και να μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες | Αποκλειστική συνέντευξη

Βάσια Θεοδοσίου: Είναι πολύ σκληρό να περνάει η ζωή και να μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Είναι νέα, ωραία, πολύ ταλαντούχα και παρά τα λίγα χρόνια που βρίσκεται στο χώρο του τραγουδιού έχει κάνει πολλές συνεργασίες με γερά ονόματα της ελληνικής μουσικής.

Ο λόγος για την Βάσια Θεοδοσίου που μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr.

Η ίδια αναφέρθηκε για την πρεμιέρα που κάνει την Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη στη Πύλη Αθηνών μαζί με τον Ζαφείρη Μελά, Δημήτρη Γιώτη και Γωγώ Ρωμαίου αλλά και για το νέο της τραγούδι που κυκλοφορεί σε λίγο καιρό.

Αρχικά Βάσια θέλω να σε γνωρίσω λίγο καλύτερα, να μου πείς πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το τραγούδι; 

Είμαι άνθρωπος που πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό που μας γεμίζει μέσα μας και θέλουμε. Τουλάχιστον να το προσπαθούμε ώστε να μην έχουμε την απορία μεγαλώνοντας και την απογοήτευση πως θέλαμε να κάνουμε κάτι, αλλά για κάποιον λόγο που μας κρατούσε πίσω δεν το τολμήσαμε. Είναι πολύ σκληρό να περνάει η ζωή και να μετανιώνεις για πράγματα που δεν έκανες. Φυσικά πάντα με την ταπεινότητα το ήθος και τον σεβασμό που διακρίνει τον καθένα. Έτσι θεωρώ πως πρέπει ο καθένας μας να παλεύει και να προσπαθεί για τα όνειρα του και γι αυτό που τον γεμίζει. Έτσι και εγώ επειδή αγαπώ πολύ το τραγούδι αποφάσισα να το τολμήσω και να το προσπαθήσω.

Οι γονείς σου σε στήριξαν σε αυτή σου την απόφαση;

Οι γονείς μου πάντα με στηρίζουν στις αποφάσεις μου αρκεί να μην βλάπτουν εμένα ή κάποιον άλλον και πάντα θέλουν να είμαι καλά. Είναι δίπλα μου διακριτικά αλλά ουσιαστικά με στηρίζουν όπως μπορούν και εγώ φυσικά αγωνίζομαι για την οικογένεια μου! Είναι ιερό πράγμα η οικογένεια και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ευλογημένο που παρά τις δυσκολίες που έχει φυσικά το κάθε σπίτι έχω μεγαλώσει σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, δεμένη και αξίες που σπανίζουν.

Τα παιδικά σου χρόνια πως ήταν; από που κατάγεσαι;

Όπως κάθε παιδιού, ξέγνοιαστα όμορφα μα και δύσκολα. Μεγαλώνοντας όλοι μας νοσταλγούμε αυτήν την παιδική ξεγνοιασιά και αθωότητα που τότε μας έμοιαζε ασήμαντη και βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να ζει την κάθε ηλικία της ζωής του όπως πρέπει και έτσι προσπαθώ μεγαλώνοντας ,όπως μπορώ αν μη τι άλλο να μην χάνω αυτήν την γλυκιά και αθώα παιδικότητα (που όλοι λίγο πολύ κρύβουμε μέσα μας)  προβλημάτων και φυσιολογική ροή της ζωής. Πρέπει να γινόμαστε και λίγο παιδιά που και που για να μην χάνουμε την ανθρωπιά μας. Είμαι βέρα Πειραιώτισσα για την ακρίβεια Πειραϊκιωτισσα.

Την ηλικία σου την λες;

Δεν έχω φτάσει ακόμη σε ηλικία που να νιώθω πως πρέπει να την κρύψω ή να αισθάνομαι άβολα άλλωστε είναι και λίγο περίεργο να την κρύβεις όταν υπάρχουν γνωστοί που σε γνωρίζουν χρόνια και που ξέρουν πόσο είσαι.

Για την προσωπική σου ζωή μιλάς;

Όταν είσαι ευτυχισμένος και πραγματικά ερωτευμένος δεν κρύβεται. Ευτυχία είναι αυτό που δεν μπορείς να κρύψεις για μένα και όχι αυτό που προσπαθείς να δείξεις. Όταν αξίζει κάτι να ειπωθεί και είμαι σίγουρη ναι θα μοιραστώ προσωπικές μου στιγμές και θα μιλήσω γι αυτό. 

Τι χόμπι έχεις; τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

Μου αρέσει να κάνω διάφορα καθημερινά και απλά πράγματα.Να πίνω καφέ με τις φίλες και τους φίλους μου να κάνω βόλτες κοντινές και μακρινές με ανθρώπους που αγαπώ, να βλέπουμε ταινίες να μαζευόμαστε σε σπίτια παρεΐστικα να περνάμε όμορφα με γέλιο και χαρούμενες στιγμές, να μαγειρεύουμε, να παίζουμε, να περνάμε όμορφα.

Διάβασα σε μια συνέντευξη σου το 2016 που έγινε μια ερώτηση σχετικά με το τσιγάρο. Ένα χρόνο μετά κατάφερες να το κόψεις όπως είχες δηλώσει η ακόμα προσπαθείς;

Η αλήθεια είναι πώς τον χρόνο που πέρασε βίωσα απότομα πολύ δύσκολες και δυσάρεστες στιγμές στην οικογένεια μου που το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν το τσιγάρο. Βασικά δεν σκεφτόμουν τίποτα και δεν το λέω για να δικαιολογηθώ μα πραγματικά πέρασα πολύ δύσκολα. Το σίγουρο είναι πως έχει μπει στο πρόγραμμα για κόψιμο και θα γίνει.

Εσύ όταν άρχισες να δουλεύεις σε νυχτερινά μαγαζιά ήταν εύκολο να προσαρμοστείς η είναι δύσκολο πάντα για έναν καινούργιο καλλιτέχνη να μπαίνει στη νύχτα;

Παντού είναι δύσκολα. Ακόμη και σε μια δουλειά πρωινή όταν ξεκινήσεις δύσκολα θα είναι χωρίς να γνωρίζεις τι θα αντιμετωπίσεις και πως θα εξελιχτεί όλο αυτό. Κάθε αρχή και δύσκολη που λένε.

Βλέπουμε στην τηλεόραση αρκετά talent show μουσικής. θα πήγαινες ως διαγωνιζόμενη σε κάτι τέτοιο;

Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά. Αν κάποιος πιστεύει πως θα αναδειχτεί μέσα από αυτό και τον εκφράζει φυσικά και να πάει αν πάλι κάποιος θεωρεί το οτιδήποτε γι αυτά τα talent shows φυσικά και έχει την άποψη του και είναι σεβαστή. Κοινώς όπως νιώθει ο καθένας πως είναι το καλύτερο για εκείνον να κυνηγήσει το όνειρο του χωρίς να βλάπτει κάποιον.

Πάμε στα επαγγελματικά σου τώρα και θέλω να μου μιλήσεις για την πρεμιέρα που έχεις την Παρασκευή.

Έχουμε ναιιιι πρεμιέρα την Παρασκευή και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό !!!! Όλοι παλεύουμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στο να έρθει ο κόσμος και να περάσει όμορφα και το έχουμε πετύχει πιστεύω.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία; Έχεις συνεργαστεί ξανά με το Ζαφείρη Μελά η με κάποιον άλλον τραγουδιστή του σχήματος;

Όχι δεν έχω ξανά συνεργαστεί με τον Ζαφείρη Μελά η με τον Δημήτρη Γιώτη και τη Γωγώ Ρωμαίου και χαίρομαι πολύ γιατί κάθε συνεργασία σου δίνει πράγματα να πάρεις πόσο μάλλον όταν είναι από καλλιτέχνες μεγάλους, καταξιωμένους και αγαπημένους από τον κόσμο σε πορεία χρόνων.

Περιμένουμε καμία έκπληξη στη σκηνή από σένα;

Θα τα δείτε από κοντά (γελάει)

Ποιο είναι το επόμενο βήμα σου δισκογραφικά; Έμαθα ετοιμάζεις καινούργιο τραγούδι

Ετοιμάζω ναι και είμαι ενθουσιασμένη. Είναι ένα πολύ ανεβαστικό τραγούδι με τίτλο “Σε διαγράφω” σε μουσική του αγαπημένου Μάριου Ψιμόπουλου και στίχους επίσης αγαπημένου Γιάννη Λιόντου. Θα κυκλοφορήσει φυσικά από την δισκογραφική μου που με έχει πιστέψει και στηρίξει από την αρχή την HeavenMusic και είμαστε στο στάδιο που τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ από τον Γιάννη Παπαδάκο!!! Εύχομαι να πάνε όλα καλά!!!!

Πως έγινε η συνεργασία με τη Heaven; Πόσο καιρό είσαι εκεί;

Με πλησίασαν με πίστεψαν και τους ευχαριστώ πολύ γι αυτό!!! Είμαι περίπου ένα χρόνο από όπου και ξεκίνησα στην ουσία με το πρώτο μου τραγούδι που δόξα τω θεό είχε πάει πολύ καλά!

Πες μου και λίγα λόγια για το τραγούδι σου “Τις νύχτες βγαίνω”

Τις νύχτες βγαίνω και ποιος δεν βγαίνει τις νύχτες!! (Γελάει) Είναι το πρώτο μου δισκογραφικά τραγούδι των Κώστα Μηλιωτάκη και Master tempo και τους ευχαριστώ πολύ γιατί ήταν μια πολύ όμορφη συνεργασία με ένα αποτέλεσμα που μας δικαίωσε για πρωτοεμφανιζόμενη καλλιτέχνη. Οπτικοποιήθηκε από τον Βαγγέλη Τσαουσόπουλο που επίσης ευχαριστώ για την συνεργασία, περάσαμε υπέροχα με τρελό γέλιο στα σκληρά, βάναυσα και πολύωρα γυρίσματα και φυσικά κυκλοφόρησε από την HeavenMusic!!!! 

Συνολικά πόσα χρόνια είσαι στο τραγούδι; Τι συνεργασίες έχεις κάνει αλλά και τι συνεργασίες θα ήθελες να κάνεις;

Όχι πολλά η αλήθεια είναι. Ουσιαστικά  και άκρως επαγγελματικά είμαι περίπου τρία χρόνια από τις οποίες οι συνεργασίες μου ήταν με Γιώργο Θεοφάνους, Δέσποινα Βανδή, Στέλιο Ρόκκο,  Χρήστο Χολίδη,  Νίκο Οικονομόπουλο, Ελένη Φουρέιρα, Κωνσταντίνο Αργυρό και τώρα που ξεκινώ με Ζαφείρη Μελά.
Δεν έχω κάποιες συνεργασίες συγκεκριμένες που θα ήθελα να κάνω, φυσικά όλοι θέλουμε να δουλεύουμε με ανθρώπους καταξιωμένους και μεγάλους στον χώρο της δισκογραφίας, όμως σου εξήγησα και παραπάνω πως από κάθε συνεργασία σίγουρα κάτι παίρνεις κάτι μαθαίνεις γίνεσαι καλύτερος φιλτράρεις και πορεύεσαι. Εγώ απλά θέλω να κάνω όμορφες συνεργασίες.

Τέλος θα ήθελα να μου πείς αν πιστεύεις στη τύχη η απλά για να καταφέρεις κάτι χρειάζεται πολύ δουλειά; Εσύ ποιας λογικής είσαι;

Είμαι της λογικής πώς ότι και να συμβεί ο χρόνος, το σύμπαν ,η μοίρα όπως λέγεται αυτό για τον καθένα τέλος πάντων θα σου δώσει κάποια στιγμή την ευκαιρία που χρειάζεσαι για να δείξεις αυτό που έχεις μέσα σου και αυτό που είσαι.

Ευχαριστούμε την Βάσια Θεοδοσίου για τον χρόνο που μας αφιέρωσε και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη πρεμιέρα!