Αφέθηκε Ελεύθερη η Σάσα Σταμάτη

Αφέθηκε Ελεύθερη η Σάσα Σταμάτη

Ελεύθερη αφέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η Σάσα Σταμάτη. Η δημοσιογράφος συνελήφθη, ύστερα από μήνυση για εξύβριση που της έκανε αστυνομικός.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η Σάσα διπλοπάρκαρε το αυτοκίνητό της έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και εκείνος της έκανε παρατήρηση για να το μετακινήσει από το σημείο. Ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση και η δημοσιογράφος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Η δικάσιμος ορίστηκε για αύριο, ενώ το Σωματείο Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση, υπέρ του φρουρού και κατά των «επωνύμων» με έπαρση.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Με αφορμή το περιστατικό της σύλληψης δημοσιογράφου για εξύβριση, από Ειδικό Φρουρό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πειραιά, μετά και την έκταση που έλαβε στα Μ.Μ.Ε. το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α για πολλοστή φορά επαναλαμβάνει την θέση του.

Ο Νόμος έναντι των πολιτών, μεταξύ αυτών και των αστυνομικών, δεν διαφοροποιείται έναντι “επωνύμων δημοσιογράφων ” και απλών κοινών θνητών . Η ενδεχόμενη έπαρση εκείνων που αισθάνονται υπεράνω του Νόμου υβρίζοντας απλούς εργαζόμενους, εμποδίζοντας τους στο έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία, πρέπει να οδηγείται στην κρίση των δικαστικών αρχών.

Το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α στηρίζει τον συνάδελφο που μπήκε στη “δύνη’ παντοειδών πιέσεων και τελικά έπραξε το καθήκον του, όπως στηρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ και ενθαρρύνει όλους τους Συναδέλφους να πράττουν τα νόμιμα αδιαφορώντας σε παρεμβάσεις, αναγνωρίζοντας σε όλους τους πολίτες ονοματεπώνυμο, αδιαφορώντας στον “επώνυμο”.

Η δικαιοσύνη έχει το Λόγο !!

Για το Δ Σ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΤΟΥΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΑΚΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ».