Αυτός είναι ο λόγος που τα social media έχουν γεμίσει με την κενή μαύρη φωτογραφία

Αυτός είναι ο λόγος που τα social media έχουν γεμίσει με την κενή μαύρη φωτογραφία

Τις τελευταίες ώρες τα social media έχουν κατακλείσει οι χρήστες που δημοσιεύουν μαύρες φωτογραφίες.

Μάλιστα, κάποιες είναι εντελώς κενές, άλλες έχουν πάνω το μήνυμα «Muted. Black Lives Matter» ενώ άλλες φέρουν πάνω το hastag #shareblackstories.

To συγκεκριμένο κίνημα ξεκίνησε από το Instagram το οποίο δημοσίευσε μια μαύρη κενή εικόνα προτρέποντας τους χρήστες του να δημοσιεύσουν τις δικές τους μαύρες εικόνες αναφέροντας, «όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν».

«Σας ακούμε, σας βλέπουμε, είμαστε μαζί σας. Στεκόμαστε ενάντια στον ρατσισμό. Στεκόμαστε δίπλα στην μαύρη κοινότητα – σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βρουν δικαιοσύνη για τον θάνατο του George Floyd, της Breonna Taylor, του Ahmaud Arbery και όλων αυτών που τα ονόματά τους ίσως έχουν ξεχαστεί. Ξανά και ξανά, έχουμε δει πως τα κοινωνικά δίκτυα έχουν την δύναμη να κάνουν την αλλαγή.

Όσο περισσότερο μοιραζόμαστε posts με #ShareBlackStories, τόσο πιο πολύ ανεβάζουμε τις φωνές μας για να μας προσέξουν. Για να μεγαλώσει η επιρροή, το Facebook έχει παραχωρήσει 10 εκατομμύρια λίρες σε δραστηριότητες που έχουν ως σκοπό τον τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων. Η ζωή των μαύρων μετρά» ήταν το μήνυμα του instsagram.

To κίνημα αυτό γρήγορα επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ όλοι οι καλλιτέχνες και οι δισκογραφικές εταιρείες αποφάσισαν να μη δημοσιεύσουν τίποτα σχετικό με τη δουλειά τους δείχνοντας την εναντίωσή τους στις φυλετικές διακρίσεις.