Αυτές είναι οι χώρες με τις οποίες θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στον ημιτελικό της Eurovision

Αυτές είναι οι χώρες με τις οποίες θα διαγωνιστεί η Ελλάδα στον ημιτελικό της Eurovision

Μπορεί να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΡΤ για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision από τη Στεφανία Λυμπερακάκη, αλλά έχει γίνει η κλήρωση για να δούμε με ποια σειρά θα εμφανιστεί η χώρα μας και η Κύπρος.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου Κου» και τον Γιάννη Πουλόπουλο, μετά από πέντε χρόνια Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν σε διαφορετικούς ημιτελικούς.

H Ελλάδα κληρώθηκε στον δεύτερο ημιτελικό της 14ης Μαΐου, ενώ η Κύπρος θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό της 12ης Μαίου.

Οι 35 χώρες που διαγωνίζονται στους ημιτελικούς χωρίστηκαν σε πέντε γκρουπ, με βάση τις βαθμολογίες που έχουν ανταλλάξει τα τελευταία χρόνια μεταξύ τους, προκειμένου να αποφευχθούν οι πιθανές συμμαχίες που γίνονται κάθε χρόνο στην ψηφοφορία.

1ος Ημιτελικός (Α’ μέρος): Βόρεια Μακεδονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Σουηδία, Σλοβενία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Ρωσία. (Β’ μέρος): Νορβηγία, Κύπρος, Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Μάλτα, Ισραήλ, Ουκρανία, Ρουμανία, Βέλγιο

2ος Ημιτελικός (Α’ μέρος): Αυστρία, Μολδαβία, Πολωνία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Ισλανδία, Τσεχία, Ελλάδα, Εσθονία (Β’ μέρος): Δανία, Βουλγαρία, Ελβετία, Φινλανδία, Αρμενία, Λετονία, Γεωργία, Πορτογαλία, Αλβανία.

Όπως είπε ο δημοσιογράφος μετά από αυτή την κλήρωση η χώρας δεν είναι ευνοημένη και όλοι αναρωτιούνται που θα πάει τελικά το 12άρι.