Αυτά είναι τα χρήματα που χάνουν ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μετά την παραίτηση τους από τα βασιλικά καθήκοντα

Αυτά είναι τα χρήματα που χάνουν ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μετά την παραίτηση τους από τα βασιλικά καθήκοντα

Όπως έγινε γνωστό, ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους αξιώματα.

Η συγκεκριμένη είδηση προκάλεσε έκπληξη σχεδόν σε όλο τον πλανήτη.

Το ζευγάρι αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά από την βασιλική οικογένεια και τα κρατικά ταμεία και όπως ήταν αναμενόμενο όλα τα Βρετανικά Μέσα προσπαθούν να καταλάβουν τι θα συμβεί με τα οικονομικά τους από εδώ και πέρα.

Η ανακοίνωση πως θέλουν να αποποιηθούν τις βασιλικές υποχρεώσεις είναι δεν θα λαμβάνουν πλέον το ποσοστό που τους αναλογούσε, από τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες.

Τι χάνουν ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle μετά από αυτή την απόφαση

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η Βασίλισσα Ελισάβετ καταβάλει συνολικά στον Πρίγκιπα Γουίλιαμ και Πρίγκιπα Harry 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από το ετήσιο βασιλικό καταπίστευμα. Υπολογίζεται πως ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle λαμβάνουν από το ποσό αυτό, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.

Ακόμα τα δύο αδέρφια λαμβάνουν 3,15 εκατομμύρια λίρες για “ανεπίσημες δαπάνες”, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ να παίρνει το μεγαλύτερο μέρος εξ αυτών.

Μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα, ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle χάνουν από τις δαπάνες τους περίπου 8 εκατομμύρια λίρες στο σύνολό τους.

Η περιουσία του πρίγκιπα Harry

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, δε διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τα μετρητά που παίρνουν από τον Πρίγκιπα Κάρολο.

Συγκεκριμένα, το 2019, ο Harry και ο Γουίλιαμ πήραν 4,9 εκατ. βρετανικές λίρες, από τα οποία περίπου τα μισά πήγαν στο ταμείο του ζεύγους Harry και Meghan.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Harry κληρονόμησε επίσης περισσότερα από 20.000.000 βρετανικές λίρες από την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα και περίπου 7 εκατομμύρια βρετανικές λίρες από την προ-γιαγιά του.

Η περιουσία της Meghan Markle

Όπως αναφέρει εφημερίδα, η περιουσία της Meghan Markle ανέρχεται περίπου στα 4 εκατ. βρετανικές λίρες και προέρχεται κυρίως από την αμοιβή της με 37.000 βρετανικές λίρες το επεισόδιο στην επιτυχημένη αμερικανική σειρά Suits.

Επίσης, πριν παντρευτεί τον Harry, η Meghan έβγαζε 61.000 λίρες το χρόνο από το blog της The Tig, το οποίο αναγκάστηκε να κλείσει και μπορεί πλέον να ανοίξει ξανά.

Τι θα συμβεί από εδώ και πέρα;

Ωστόσο, πιθανολογείται πως θα ακολουθήσουν το “παράδειγμα” του Barack Obama, ο οποίος μετά τη λήξη της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, πραγματοποιεί ομιλίες, γράφει βιβλία και συνεργάζεται με το Netflix για ντοκιμαντέρ και εκπομπές που του προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές αμοιβές.