Ασφαλιστικά μέτρα από STAR, ALPHA, ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΙ για τη διαδικασία αδειοδότησης

Ασφαλιστικά μέτρα από STAR, ALPHA, ΑΝΤ1, MEGA, ΣΚΑΙ για τη διαδικασία αδειοδότησης

Με το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας “περικυκλωμένο” από ισχυρότατες μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας συνεχίζεται η μαραθώνια δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Η διαδικασία της δημοπράτησης άρχισε το πρωί της Τρίτης μετά την προσέλευση των εκπροσώπων των οκτώ υποψηφίων και αναμένεται να τελειώσει αργά το βράδυ της Τετάρτης ή το ξημέρωμα της Πέμπτης. Το πρωί της δεύτερης ημέρας της διαδικασίας, το κανάλι STAR που μετέχει στον διαγωνισμό με εκπρόσωπο τον Κάρολο Αλκαλάι, επέδωσε ασφαλιστικά μέτρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα.

Η επίδοση των ασφαλιστικών μέτρων έγινε από το γραφείο του κ. Πάνου Λαζαράτου, δικηγόρου του καναλιού που συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Όπως ανέφερε ο δικαστικός επιμελητής η θυροκόλληση έγινε σήμερα γιατί αυτή ήταν η τελευταία ημέρα που μπορούσε να γίνει αυτή η επίδοση.

Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του STAR, με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητείται ο αποκλεισμός της εταιρίας Καλογρίτσα επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της εμπεριέχονται κι άλλες δραστηριότητες εκτός από τις ραδιοτηλεοπτικές.

Όλοι εναντίον όλων
Λίγη ώρα αργότερα, στις 10 το πρωί της Τετάρτης, και ο τηλεοπτικός σταθμός του ALPHA κατέθεσε από τη δική του μεριά ασφαλιστικά μέτρα. Ο ALPHA συμμετέχει δια του αντιπροσώπου του, Δημήτρη Φουρλεμάδη, ο οποίος είχε αναφέρει κατά την προσέλευση του ότι δεν θα έπρεπε ο κ. Καλογρίτσας να μετέχει στον όλο διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσανθάκη, εκπρόσωπο του σταθμού, τα ασφαλιστικά μέτρα αφορούν υποψηφιότητες που κατά τον εντολέα του περιείχαν παρατυπίες. Οι υποψηφιότητες αυτές είναι μεταξύ άλλων των κ.κ. Καλογρίτσα, Σαββίδη, Αλαφούζου και Μαρινάκη.

Στις 11.30 το πρωί, ακολούθησε και η θυροκόλληση ασφαλιστικών μέτρων από το κανάλι του ΑΝΤ1, ο οποίος εκπροσωπείται εντός της ΓΓΕΕ από τον Θοδωρή Κυριακού. Ο ΑΝΤ1 κινείται εναντίον της DIMERA του Ιβάν Σαββίδη.

Λίγα λεπτά αργότερα είχαμε επίδοση από το κανάλι του ΣΚΑΙ που εκπροσωπείται από τον Κ. Κιμπουρόπουλο, κατά των τεσσάρων νέων διεκδικητών αλλά και κατά της δημοπρασίας όπως διεξάγεται.

Επίδοση κατά της διαδικασίας είχαμε και από το MEGA, η υποψηφιότητα του οποίου είχε απορριφθεί μιας και ο φάκελος του ήταν ελλιπής.

Συνολικά επιδόθηκαν έξι φάκελοι. Πρόκειται για παλαιά και νεότερα ασφαλιστικά μέτρα που θα συζητηθούν συνολικά στις 16 του Σεπτέμβρη και αφορούν στη διαγωνιστική διαδικασία χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, 3 εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μια, για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας και στη συμμετοχή “αντιπάλων” συνυποψηφίων.

Σύμφωνα με τον δικαστικό επιμελητή που θυροκόλλησε τον φάκελο, σήμερα ήταν η τελευταία διορία για την εξέλιξη αυτή. O δικηγόρος του Star, Πάνος Λαζαράτος, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ, ανέφερε:

“Μας πήραν τηλέφωνο και από το ΣτΕ ότι πρέπει να κάνουμε τη συγκεκριμένη επίδοση συγκεκριμένες μέρες πριν την δικάσιμο. Ήταν η τελευταία μέρα. Σε αυτά τα μέτρα, το Star ζητάει τον αποκλεισμό της εταιρίας Καλογρίτσα, επειδή στους καταστατικούς σκοπούς της έχει και άλλους σκοπούς εκτός από το ραδιοτηλεοπτικό. Ενώ ο νόμος λέει για αποκλειστικό σκοπό. Απερρίφθη η προσωρινή διαταγή, πρέπει να εκδικαστούν και τα πραγματικά ασφαλιστικά μέτρα που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου”.

Θυμίζουμε πως η υποψηφιότητα του κ. Καλογρίτσα είχε εγκριθεί την τελευταία στιγμή μετά την ένσταση που είχε κατατεθεί εναντίον της, λόγω της εγγυητικής και του χρονικού ορίου κατάθεσης της. Η ένσταση που αφορούσε τον Χ. Καλογρίτσα είχε να κάνει με την ώρα που κατατέθηκε η εγγυητική επιστολή του. Ωστόσο, δεν υπήρχε διορία – χρονικός περιορισμός – για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής για την τελευταία ημέρα πριν την έναρξη της διαδικασίας. Από τη διαδικασία είχε “κοπεί” η υποψηφιότητα του Φ. Βρυώνη του Epsilon.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θα βγει από το κτίριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης προς τα “έξω” μέχρι να έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Ουδείς από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται ότι από τους οκτώ υποψηφίους, οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους (Θοδωρής Κυριακού για τον ΑΝΤ1, Βαγγέλης Μαρινάκης για την ALTER EGO, Ιβάν Σαββίδης για την DIMERA και Βλαδίμηρος Καλογρίτσας για την ομώνυμη εταιρεία) ενώ στους άλλους το βάρος της απόφασης των προσφορών έχουν αναλάβει οι Γενικοί Διευθυντές τους (Πάνος Κυριακόπουλος για τον Ανεξάρτητο Τηλεοπτικό Πάροχο, Κάρολος Αλκαλάι για το STAR, Κώστας Κιμπουρόπουλος για τον ΣΚΑΪ και Δημήτρης Φουρλεμάδης για τον ALPHA).

Πηγή: News247.gr