Ασημένιο Μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη στη μαραθώνια κολύμβηση

Ασημένιο Μετάλλιο για τον Σπύρο Γιαννιώτη στη μαραθώνια κολύμβηση

Περήφανοι για ακόμα μία φορά γίνονται οι Έλληνες από τη νίκη του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016.

Στα δέκα χιλιόμετρα μάχης με τα κύματα κι όλα κρίθηκαν στο φώτο φίνις. Ο Έλληνας πρωταθλητής ενώ βρισκόταν μέχρι και τη 14η θέση λίγο πριν το τερματισμό έκανε τη δική του αντεπίθεση καταφέρνοντας να πάρει τη δεύτερη θέση πίσω από τον Ολλανδό Φέρτμαν και να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο μαραθώνιο της Κολύμβησης.

Γιαννιώτης και Φέρτμαν έπεσαν μαζί στη γραμμή τερματισμού, αλλά ο Φέρτμαν χτύπησε πρώτος την ειδική πινακίδα με τον Γιαννιώτη να το κάνει αμέσως μετά (ενώ το σώμα του είχε περάσει πρώτο).

Αρχικά οι διοργανωτές έδωσαν ως χρυσό Ολυμπιονίκη τον Έλληνα πρωταθλητή και δεύτερο τον Φέρτμαν, αλλά από το τηλεοπτικό ριπλέι φαινόταν καθαρά ότι ο Ολλανδός είχε ακουμπήσει πρώτος την πινακίδα…

Μετά από αρκετά λεπτά οι Βραζιλιάνοι έδωσαν την χρονομέτρηση των αθλητών με τους Γιαννιώτη και Φέρτμαν να έχουν τον ίδιο χρόνο 1.52.59.8 κι αυτό δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, ωστόσο λίγο αργότερα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ο Φέρτμαν πήρε το χρυσό κι ο Γιαννιώτης το ασημένιο με τον Γάλλο Ολιβιέ το χάλκινο.

Με αυτή την κούρσα ο Σπύρος Γιαννιώτης αποχαιρετά στα 36 του τον αθλητισμό.