Αποστολία Ζώη: Ανυπομονώ να ανέβω στο θεατρικό σανίδι! | Αποκλειστική συνέντευξη

Αποστολία Ζώη: Ανυπομονώ να ανέβω στο θεατρικό σανίδι! | Αποκλειστική συνέντευξη

Συνέντευξη: Πόπη Γιαννικάκη

Είναι όμορφη, επιτυχημένη, ταλαντούχα, μαχητική, δυναμική, sexy και πάνω από όλα καλό παιδί. Η Αποστολία Ζώη επέστρεψε και ετοιμάζετε να ανέβει στο θεατρικό σανίδι καθώς θα συμμετάσχει στην παράσταση «Ζητείται Ψεύτης», που κάνει πρεμιέρα στις 15 Μαρτίου στο θέατρο Παλλάς.

Η Αποστολία έχοντας ανεβεί στις μεγαλύτερες μουσικές σκηνές της Αθήνας και έχοντας αρκετές επιτυχίες στο playlist με πρόσφατη το τραγούδι «Μου έχεις καταστρέψει τι ζωή», την φετινή season θα είναι η δικιά μας, Πίτσα – Κίτσα.

Το Gpop.gr συνάντησε την Αποστολία Ζώη στην συνέντευξη τύπου της παράστασης και μας έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη, όπου μιλάει για όλους και για όλα.

Η Αποστολία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παράσταση «Ζητείται ψεύτης», τον ρόλος της σε αυτή, τον Αλέξη Γεωργούλη, τον Γιώργο Παρτσαλάκη και τις σχέσεις της με όλους τους συντελεστές. Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο τι ήταν αυτό που την έχει δυσκολέψει περισσότερο κατά την διάρκεια των προβών.

Η τραγουδίστρια μάλιστα αναφέρθηκε, στις εμφανίσεις της, στα επερχόμενα επαγγελματικά της σχέδια αλλά και στην επαγγελματική της  πορεία.

Ζητείται ψεύτης στο Θέατρο Παλλάς. Αρχικά θέλω να μου πεις τα συναισθήματα σου για αυτό το νέο σου εγχείρημα.

Ανυπομονώ! (γελάει) Καταρχάς ανυπομονώ να ανέβω στο θεατρικό σανίδι. Ενώ μου έχει γίνει πολλές φορές πρόταση για το θέατρο, ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκα πάρα πολύ όμορφα στο να το κάνω και είπα κατευθείαν το ναι. Ήταν μια ανάγκη που μου δημιουργήθηκε γιατί και οι άνθρωποι που μου πρότειναν από τις Θεατρικές Σκηνές και ο σκηνοθέτης, ήταν πεπεισμένοι ότι αυτό που μου πρότειναν να κάνω θα το έκανα πάρα πολύ καλά! Οπότε αισθάνθηκα πολύ όμορφα, ασφάλεια και το έκανα με μεγάλη χαρά!

Πώς προέκυψε αυτή η πρόταση;

Είχαμε ξανά συζητήσει με τις Θεατρικές Σκηνές για μια άλλη παραγωγή που είχαν κάνει, στην οποία τελικά δεν συμμετείχα γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις και δεν έβγαινε το πρόγραμμα μου σωστά. Οπότε όταν μου είπαν για το «Ζητείται Ψεύτης», την συνθήκη, το πως το σκέπτονται και αφού έκανα το ραντεβού με τον Πέτρο Ζούλια, δεν είχα παρά να πω το Ναι!

Στο παρελθών έχεις πει ότι σε έχει «φλερτάρει» αρκετές φόρες το θέατρο. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πεις το ναι σε αυτή την πρόταση;

Το γεγονός ότι ένιωσα ασφάλεια με την εταιρία παραγωγής και με τον σκηνοθέτη, πολύ σημαντικό για να αισθανθείς ότι μπορείς να κάνεις ένα καινούργιο βήμα και θα υπάρχουν άνθρωποι εκεί πέρα να σε στηρίξουν.

Πες μας λίγα λόγια για το έργο.

Είναι μια σάτιρα πολιτική που διαδραματίζεται στην εποχή του 50-60. Όμως βρίσκεις πάρα πολλά κοινά πράγματα με το τώρα και είναι σοκαριστικό ότι πολλά από αυτά μένουν διαχρονικά, πολλά προβλήματα μένουν διαχρονικά. Έχει πάρα πολύ χιούμορ, έχει πάρα πολλές ανατροπές, έχει πολύ ψέμα μέσα η παράσταση, βλέπεις τους περισσότερους ρόλους να είναι ρόλος μέσα στο ρόλο και αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον. Ενώ είναι σάτιρα και οι περισσότερες σάτιρες έχουν αρκετές φορές μέσα βωμολοχίες, εδώ δεν υπάρχει καμία λέξη βωμολοχίας, είναι μια παράσταση που μπορεί να την δει όλη η οικογένεια. Είναι οικογενειακή παράσταση και να ‘ρθουν οι άνθρωποι με τα παιδιά τους να διασκεδάσουν και να χαρούν με όλα αυτά που συμβαίνουν πάνω στην σκηνή, που είναι αρκετές ανατροπές.

Ποιος είναι ο δικός σου ρόλος στην παράσταση;

Είναι μιας τραγουδίστριας η οποία δουλεύει σε ένα λαϊκό κέντρο της εποχής, όπου θέλει ένα διορισμό για τον άντρα της και ζητάει ένα ρουσφέτι από τον κ. Φερέκη που είναι ο Βουλευτής μας, αλλά τελικά βρίσκεται να μπλέκεται σε μια παρανόηση – ένα μπέρδεμα άθελα της, χωρίς να καταλάβει από πού μπλέχτηκε. Όλο αυτό έχει πολύ γέλιο, ο τρόπος που εξελίσσεται και γίνεται όλη η παρεξήγηση και που καταλήγει είναι ανατρεπτικό.

Όσο καιρό κάνετε πρόβες έχεις γνωρίσει καλύτερα τον ρόλο σου. Έχεις βρει κοινά στοιχεία με εσένα;

Κανένα (γελάει), όχι ιδιαίτερα. Ειλικρινά είναι ένας κόντρα ρόλος κατά πολύ, δηλαδή αυτή η κοπέλα είναι μια γυναικά που ναι μεν είναι τραγουδίστρια – το μόνο κοινό είναι αυτό – αλλά είναι μιας πιο δεύτερης κατηγορίας τραγουδίστρια σε πιο λαϊκά μαγαζιά, λίγο χαζούλα, λίγο «ελαφριά», λίγο αφελής (γελάει) λίγο απ’ όλα αυτά και έχει και λίγο νάζι παρά πάνω και χρησιμοποιεί και την γοητεία της για να κάνει την δουλειά της, πράγμα που εγώ δεν το κάνω καθόλου στην ζωή μου, είναι πολύ μακριά από εμένα. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν πιο απλό αλλά είναι  πολυδιάστατος ο χαρακτήρας της και ειδικά σε μια σκηνή περνάει από διάφορα συναισθήματα, και εκεί είναι η μεγαλύτερη δουλειά που έχω κάνει στην συγκεκριμένη σκηνή και εκεί άρχισα να την καταλαβαίνω περισσότερο.

Υπάρχει κάτι που να σε έχει δυσκολέψει όλο αυτό τον καιρό της προετοιμασίας και των προβών;

Με έχει δυσκολέψει ένα τραγούδι (γελάει) που δεν μπορώ να μάθω τους στίχους στο τραγούδι αυτό. Πραγματικά μου έχει κάνει τόση εντύπωση γιατί μου έχει τύχει να το έχω πάθει με άλλα δύο-τρία τραγούδια στην ζωή μου και ξέρω – έχω μάθει άπειρα τραγούδια μέχρι στιγμής αλλά αυτό το πράγμα δεν περίμενα να το πάθω στην παράσταση (γελάει). Τα έμαθα όλα πάρα πολύ εύκολα και το ένα βασικό μου τραγούδι δεν μπορεί να μου κάτσει με τίποτα.

Ποιο είναι αυτό το τραγούδι που σε έχει δυσκολέψει τόσο πολύ;

Δεν θα σου πω (γελάει). Δεν θα σου πω γιατί θα έρθει ο κόσμος από κάτω και θα σκέφτεται «θα το πει σωστά – δεν θα το πει σωστά». Να μην ξέρουν (γελάει) είναι ένα τραγούδι πάντως.

Μετά από ότι έγινε με τον Μάρκο, πίστευες ότι η παράσταση θα μπορούσε να ανέβει κανονικά και να βρεθεί ο αντικαταστάτης του;

Περίμενα ότι δεν θα ανέβει γιατί είχαμε φτάσει πλέον μετά από παρά πολλή δουλειά με τις Θεατρικές Σκηνές και μπράβο τους που επέμειναν τόσο πολύ, είχαμε φτάσει σε ένα σημείο που λέγαμε ότι δεν προλαβαίνουμε από χρόνο πια, δηλαδή ήταν δεδομένο ότι δεν θα τα καταφέρουμε λόγω χρόνου. Τελικά έγινε το θαύμα και καταφέραμε να είμαστε όλοι εδώ και με αυτήν την συγκλονιστική ατμόσφαιρα μεταξύ μας.

Πώς είναι οι σχέσεις σου με τους ηθοποιούς και τι συμβουλές σου έχουν δώσει;

Έχω πάρα πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσο καλούς ηθοποιούς και τόσο καλούς ανθρώπους βασικά και δεν μιλάω μόνο για τους πρωταγωνιστές της παράστασης αλλά και για τους μικρότερους ηθοποιούς τους πιο No Name, οι οποίοι από την μια έχουν το άγχος τους να είναι καλοί, αλλά πάντα είναι δοτικοί, θα ζητήσω κι εγώ την γνώμη τους και θα κοιτάξουν να με αγκαλιάσουν και να είναι μαζί μου στο πλευρό μου και αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλά.

Επίσης χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην σκηνή με τον Αργύρη Αγγέλου που τον ξέρω χρόνια και τον εκτιμώ πολύ, τον Γιώργο Παρτσαλάκη που είναι ένας άνθρωπος που πατάει πάνω στην σκηνή και έχεις να πάρεις σαν σφουγγάρι τόση γνώση στην κωμωδία, καταλαβαίνεις πως είναι να παίζετε μια σωστή κωμωδία, πως είναι η ταχύτητα, ο ρυθμός, είναι τεράστιο σχολείο για εμένα ο Γιώργος. Ο Αλέξης που ήρθε και επιτέλους μας έσωσε αυτή την παράσταση (γελάει) τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και θα του το χρωστάω μια ζωή.

Τέλος το κορίτσι της παρέας η Ναταλία Δραγούμη, είναι μια γυναίκα που την θαύμαζα πάντα, θεωρώ ότι είναι το απόλυτο θηλυκό, ότι είναι ένας ολοκληρωμένος άνθρωπος  με την καταπληκτική της οικογένεια, έχει την καριέρα της, είναι θεά, είναι πανέμορφη, έχει στοματάρα, είναι αλητάκι, είναι αντράκι και αυτό που πίστευα το βλέπω καθημερινά μπροστά μου και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί αποφασίσαμε να μοιραστούμε και το ίδιο καμαρίνι, ενώ θα μπορούσαμε να είμαστε σε δικό της καμαρίνι η κάθε μια γιατί κάνουμε πολύ καλό παρεάκι. Οπότε εμένα όλο αυτό είναι το παρεάκι μου, όλος ο θίασος είναι οικογένειά μου αυτή τη στιγμή.

Υπάρχει κάτι το οποίο να σε αγχώνει για την ώρα της πρεμιέρας και μετά κατά την διάρκεια των παραστάσεων;

Δεν με αγχώνει κάτι ίσως επειδή έχω άγνοια κινδύνου. Θα ήθελα να είμαι καλή, θα ήθελα να είμαι αντάξια των προσδοκιών των Θεατρικών Σκηνών και του Πέτρου Ζούλια. Θα κάνω το καλύτερο που περνάει από το χέρι μου, το μυαλό μου, την ενέργεια μου,  στο να είμαι η καλύτερη Πίτσα – Κίτσα που θα μπορούσα να είμαι. Παρ’ όλα αυτά δεν με αγχώνει κάτι γιατί αυτό γίνεται με πολλή αγάπη και έχω νιώσει μεγάλη ασφάλεια.

Εκτός από το θέατρο όμως είσαι και στο Cash. Τι έχει να περιμένει από εσένα όποιος έρθει να σε δει εκεί;

Έχει να περιμένει ένα μεγάλο party που γινόμαστε μια μεγάλη παρέα όλοι μαζί! Στο τέλος της βραδιάς συνήθως, γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους γιατί είναι ένα μαγαζί που σε προδιαθέτει και ο χώρος. Αυτό που θα σου πω για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει είναι ότι όταν ξεκινάμε την βραδιά μας  αυτό που λες είναι «Ότι για όσους δεν έχουν ξανά έρθει, να ξέρετε ότι εδώ κάνουμε ότι θέλουμε και οτιδήποτε συμβαίνει εδώ μέσα, μένει εδώ μέσα» δεν το λέμε παρά έξω (γελάει). Οπότε όπως καταλαβαίνεις ξεκινάει η βραδιά και υπάρχει μια προδιάθεση ούτως ή άλλως να χαλαρώσει ο κόσμος και να περάσει όμορφα.

Το πρόγραμμα μου είναι τραγούδια από το ’90 μέχρι και σήμερα, πασίγνωστα τραγούδια που ξέρει ο κόσμος αλλά με μια διαφορετική προσέγγιση και σειρά, δεν έχει συνοχή το πρόγραμμα «α τώρα θα πούμε αυτό το είδος μουσικής και τέλος, θα πούμε το άλλο είδος μουσικής και τέλος». Υπάρχει ένα πάντρεμα όλων των ειδών μουσικής χωρίς αναπάντεχα, να το περιμένεις.

Μέχρι πότε θα είσαι εκεί;

Είμαστε ήδη από τις γιορτές εκεί, έχουμε πει μέχρι τέλος Μαρτίου και θα δούμε ανάλογα πως θα πάει ο καιρός γιατί αν κάνει πολύ καλοκαίρι και πλέον από ότι βλέπω έχει αρχίσει και γίνεται πολύ ζεστός ο καιρός, δεν ενδείκνυται το μαγαζί γιατί είναι πιο χειμερινό.

Σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησες και το «Μου έχεις καταστρέψει τη ζωή». Τι γίνεται με αυτό το τραγούδι – πώς βλέπεις την ανταπόκριση του κόσμου;

Η αφιέρωση πάει σύννεφο! Αυτό το τραγούδι είναι ένα από τα κομμάτια που σε προδιαθέτει να το αφιερώσεις σε ανθρώπους που σου έχουν κάνει κάτι άσχημο (γελάει). Στην αρχή και πριν το βγάλουμε με τον Φοίβο, του είπα «Ρε συ Φοίβο μου, αισθάνομαι ότι είναι λίγο σκληρός ο τίτλος», αλλά ευτυχώς επέμενε γιατί μου είπε ότι ο άνθρωπος πάνω στα νευρά του, και έτσι συμβαίνει, πάνω στα νευρά σου, θέλει να πει πράγματα άσχημα στον άλλο κατά κάποιο τρόπο και θέλεις να τον πληγώσεις ακόμα και να μη τα εννοείς, ακόμα και όταν λες αυτά που σου έχει κάνει ο άλλος πάλι τα λες πιο έντονα για να του δώσεις να καταλάβει ότι είναι πολύ άσχημο αυτό που σου έχει κάνει. Οπότε είναι βγαλμένο μέσα από την ζωή και το δέχτηκα – ακολούθησα. Αυτή τη στιγμή όποτε το λέω αισθάνομαι ότι ο κόσμος έχει ταυτιστεί μαζί του και χαίρομαι γιατί είχα πολύ καιρό να κάνω μια επιτυχία που την τραγουδάει ο κόσμος.

Θέατρο και εμφανίσεις στο Cash, τι άλλο έχουμε να περιμένουμε από εσένα το 2019;

Οοοοο πολλά (γελάει), δόξα τον Θεό. Κοίταξε, είναι μετά από πολλά χρόνια η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την πορεία μου, την Αποστολία, είχα πολύ καιρό να το κάνω αυτό και το είχα ανάγκη. Το τελευταίο 6άμηνο έχω αρχίσει να το κάνω συνειδητά και δεν σταματάνε να έρχονται καινούργιες προτάσεις, οπότε είναι πολλά που έχω να κάνω ακόμα. Αυτή τη στιγμή συζητάω για το καλοκαίρι μου, θα εξαρτηθούν πολλά από την διάρκεια της θεατρικής παράστασης, αν θα πάμε μέχρι το Πάσχα ή αν θα πάμε παρά κάτω και τα υπόλοιπα θα τα οργανώσω στις επόμενες εβδομάδες.

Καινούργιο τραγούδι ή ολοκληρωμένο CD έχουμε να περιμένουμε;

Από την Δεύτερα(11/3) πριν την πρεμιέρα (15/3) κιόλας, δηλαδή μαζί με τις πρόβες έχω και DEMO –STUDIO, έχω βάλει και αυτό ακόμη κι αν έχουμε πρεμιέρα την Παρασκευή γιατί θέλω να είμαι συνεπής απέναντι στον κόσμο που τόσα χρόνια νιώθω ότι δεν ήμουν τόσο συνεπείς στον κόσμο που με έχει στηρίξει και θέλω να είμαι πιο συνεπείς στην δισκογραφία μου και στα τραγούδια που βγάζω, γιατί είναι άνθρωποι που με στηρίζουν και περιμένουν από εμένα να τους δώσω πράγματα και θέλω να είμαι τυπική απέναντι τους όπως είναι αυτοί τόσα χρόνια στο πλευρό μου.

Η Αποστολία Ζώη με την δημοσιογράφο του site μας, Πόπη Γιαννικάκη