Απολύθηκε δημοσιογράφος του ΑΠΕ-Έστειλε λάθος είδηση για τον Ερντογάν

Απολύθηκε δημοσιογράφος του ΑΠΕ-Έστειλε λάθος είδηση για τον Ερντογάν

Την απόλυση ενός δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε λάθος σε τηλεγράφημα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το λάθος τηλεγράφημα, ο Τούρκος πρόεδρος φέρεται να είπε σε ομιλία του ότι το νομικό καθεστώς της δυτικής Θράκης πρέπει να οριστεί μετά από δημοψήφισμα στην περιοχή. Όπως ήταν αναμενόμενο, έντονη ήταν αντίδραση, τόσο του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, όσο και της Ντόρας Μπακογιάννη εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο παραδέχθηκε το λάθος του και εξέδωσε νέο τηλεγράφημα, στο οποίο επεσήμανε πως «τα αναφερόμενα στη τρίτη και τέταρτη παράγραφο εκ παραδρομής αποδόθηκαν στον Ρ. Τ. Ερντογάν αντί στον τουρκικό Τύπο».

Η συνεργασία του Πρακτορείου με τον ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή, διακόπτεται, η σχετική ανακοίνωση ανέφερε:

«Μετά το τραγικό σφάλμα στο τηλεγράφημά μας με τίτλο “Τουρκία: Ο Ερντογάν για τα σύνορα του Οθωμανικού κράτους, τη Μοσούλη, τη Θράκη και την Κύπρο” το ΑΠΕ-ΜΠΕ διακόπτει τη συνεργασία του με τον συνεργάτη-ανταποκριτή του στην Τουρκία, Άρη Αμπατζή».