Αποκλειστική Συνέντευξη του Κώστα Κάππα στο Gpop.gr

Αποκλειστική Συνέντευξη του Κώστα Κάππα στο Gpop.gr

Συνέντευξη: Μάριος Κωνσταντόπουλος

Σε ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις τις καθημερινότητας, τις πρόβες για την καλοκαιρινη περιοδεία που ετοιμάζετε να κάνει με την παράσταση Το Ψέμα και τα γυρίσματα για την τηλεοπτική σειρά Συμμαθητές, βρεθήκαμε με τον Κώστα Κάππα και μίλησε αποκλειστικά στο Gpop.gr για ολα.

Πως πήρατε την απόφαση να πάτε περιοδεία; επειδή είναι πολύ κουραστικό.

Καταρχάς εγώ δεν κάνω περιοδείες, είναι σπάνιο. Φέτος είναι η πρώτη φορά από το 2008. Εγώ δηλαδή δίκες μου κάνω, έχω κάνει δυο φόρες, “Το τάβλι” και “Την Βέρα” του Κεχαϊδη, αλλά ήταν δίκες μου παραγωγές και ήταν τελείως διαφορετικό πράγμα, είχε χαβαλέ, δεν είχε να κάνει με αυτό το αυστηρά πάω-παίζω, εκεί μαζεύαμε, μας φιλοξενούσανε ήταν τελείως διαφορετικό πράγμα, περισσότερο σαν περιπέτεια και διακοπές το θεωρούσα παρά σαν ταλαιπωρία. Οπότε τέτοιου τύπου περιοδεία έχω να κάνω αρκετά χρόνια, από την άλλη το κάνουμε λίγο και σαν παρέα, ειμαστε δυο αυτοκίνητα το ένα οδηγώ εγώ και το άλλο ο Θοδωρής, βασικά μας το έχει κάνει χορηγία η Volvo άσε που πάμε και σε ωραια μέρη.

Από πού ξεκινά η περιοδεία σας;

Ξεκινάμε από Μυτιλήνη, Χίο και μετά πάμε Πάτρα, βόρειο Ελλάδα αλλά έχουμε και πολλά νησιά, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ίο, Σαντορίνη, Κρήτη, Πάρο, Νάξο, οπότε λίγο ξέρεις μας χρυσώνουν το χάπι που θα κάνουμε και κάποια μπάνια. Επίσης θα παίξουμε και στο Λονδίνο τον Οκτώβριο.

Πως είστε σαν ομάδα; Έχετε δεθεί;

Έχουμε δεθεί πολύ γιατί είμαστε και φίλοι, ξέρει ο ένας τους κώδικες του άλλου επίσης είμαστε ήρεμοι άνθρωποι και οι τέσσερις, δεν έχουμε εντάσεις και δεν υπήρχε θέμα και στις πρόβες. Ήταν τέλεια, εγώ έκανα καμαρίνι μαζί με την Μυρτώ γιατί είμαστε τόσο φίλοι και ο Θοδωρής με την Σμαράγδα

Θα πάει και δεύτερη season;

Ναι θα πάμε και δεύτερη χρονιά, θα συνεχίσουμε μέχρι και τα Χριστούγεννα και μετά βλέπουμε.

Θέλω να μου πεις δυο λόγια για την περιοδεία σας που ξεκίνησε  την Τετάρτη και πως επιλέξατε να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση; 

Μου άρεσε πάρα πολύ ο ρόλος παρόλο που ήταν μεγάλος οι συνθήκες ήταν πολύ καλές, με τον Θοδωρή δεν είχα ξανά δουλέψει και το ήθελα γιατί ειμαστε φίλοι όπως και με την Σμαράγδα αλλά με την διάφορα ότι είχαμε δουλέψει μαζί με την Σμαράγδα και με την Μυρτώ. Οι τέσσερις μας λογικό ήταν και ξέραμε ότι θα κάνουμε καλό team. Διαβάσαμε το έργο και είπαμε ότι είναι πολύ ωραίο να συνεργαστούμε και επισης εγώ δεν είχα ξανά κάνει κωμωδία σε τέτοια φάση, είχα ξανά κάνει αλλά όχι σε Γαλλικό έργο και τέτοιο πράγμα και μου άρεσε πολύ. Πέρσι είχαμε κάνει κάτι ποιο βαρύ με τον Φασουλή και ήθελα κάτι ποιο ανάλαφρο και είπα εδώ ειμαστε αφού ειμαστε όλοι φίλοι. Περάσαμε ένα πολύ ωραίο χειμώνα, είχαμε πάρα πολύ κόσμο και είπαμε να συνεχίσουμε, βέβαια η περιοδεία είναι πάρα πολύ σκληρή, δηλαδή τα κενά είναι 3 σε ενάμιση μήνα.

Η πρόταση για να συμμετέχετε σε αυτό το έργο πως έγινε;

Με πηρε τηλέφωνο ο Θοδωρής και μου είπε Κώστα θες να κάνουμε αυτό και με το που πήγε να μου πει για το ρόλο πριν καν ολοκληρώσει τον διέκοψα και του είπα ναι θέλω, δεν χρειάστηκε να το δω καν από τη στιγμή που μου το πρότεινε.

Στο έργο ποιος είναι ο ρόλος που υποδύεστε εσείς;

Είναι δυο ζευγάρια που είναι και δεν είναι μπλεγμένα και εγώ κάνω έναν τύπο που με έχει δει η γυναικά του ενός η οποία με θέλει και με έχει δει τυχαία έξω με μια άλλη, αλλά εκείνη τι στιγμή με τη σχέση μου πάμε για φάει στο σπίτι τους και έγινε λίγο…. Είναι σαν Γαλλικό τελευταίας κοπής αλλά έχει πλάκα γιατί και κρύβει πράγματα και προσπαθεί να είναι φυσιολογικός, μπερδεύει λίγο το κοινό σε αυτό που παίζει, γι αυτό έχει ενδιαφέρον για εμένα.

Είπατε και ότι τον Οκτώβριο θα πάτε στο Λονδίνο. Έχετε ξανά πάει στο εξωτερικό για να παίξετε κάποια παράσταση;  

Όχι για παράσταση και είναι και sold out και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα και μπορεί να παίξουμε και στο Μάντσεστερ. Όχι δεν έχω πάει και μου αρέσει πάρα πολύ, έχω πάει για γυρίσματα στο εξωτερικό κάποιες φορές αλλά έτσι για θέατρο ποτέ.

Παρόλα αυτά τώρα αναφέρατε και το Μάντσεστερ. Σας φοβίζουν όλα αυτά που γίνονται στην Ευρώπη;

Βεβαία γιατί είναι ανεξέλεγκτο, δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει, απλός για κάποιο λόγο αυτοί δεν ασχολούνται με την Ελλάδα, ίσως επειδη μας θεωρούν ποιο ελεύθερη χώρα, ποιο όχι δυτική μάλλον ή ότι κρατάμε μια ουδέτερη σχέση με τους μουσουλμάνους. Είναι φοβιστικό πάντως αυτό.

Η παράσταση λέγετε Το Ψέμα. Εσείς λέτε ψέματα στη ζωή σας;

Τα μικρά, αυτά που σου καλυτερεύουν τη ζωή, τα «χοντρά» όχι ποτέ. Πάντα λέω την αλήθεια αλλά από μικρά ψέματα άλλο τίποτα.

Τους ανθρώπους που λένε ψέματα πως τους αντιμετωπίζετε;      

Όλοι ξέρουν ότι το χειρότερο πράγμα είναι να ανακαλύπτεις ότι σου λένε ψέματα τότε πέφτουν πάρα πολύ στα μάτια σου. Σήμερα το να σου πει κάποιος ψέματα από μια ηλικία και μετά, δεν ξέρω, όταν είσαι μέχρι 25-26 κάπως μέσα μπαίνουν και πολλά συναίσθημα και ανασφάλειες και από εδώ από εκεί λες εντάξει πάει στο διάολο άμα σου ζητήσει και συγνώμη. Όταν όμως περνάς τα 30 έχεις πρόβλημα και είναι και δείγμα κακού χαρακτήρα.

Ποιο ψέμα δεν θα συγχωρούσατε και θα συγχωρούσατε;

Όλα, δεν είναι να συχωρέσεις και να μην συχωρέσεις, δεν ειμαστε θεοί, ολα τα συχωρούμε απλώς είναι η στάση του άλλου μετά.

Ποια είναι η σχέση που έχετε με τον κόσμο που έρχεται να σας δει στο θέατρο ή σας συναντάει στο δρόμο;  Και ποια η γνώμη μας για τους ηθοποιούς και τους τραγουδιστές που δεν δέχονται να μιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τον κόσμο;

Ναι φυσικά, ο κόσμος έρχεται και κορίτσια και αγόρια στο καμαρίνι και φωτογραφιζόμαστε, αυτή τουλάχιστον εμένα είναι η χαρά μου και σιγά τώρα ποια δεν είναι και κάτι δέκα φωτογραφίες. Ο ηθοποιος δεν νομίζω ότι κουράζετε από αυτό, αυτή είναι και η χαρά του κόσμου που σε βλέπει και έρχεται να σου πει ότι του άρεσες, ή ότι δίποτε.

Εσάς τώρα σας βλέπουμε μια φορά το μήνα περίπου στην τηλεοπτική σειρά Κωνσταντινου και Ελένης. Όταν βλέπετε τον εαυτό σας σε αυτό πως νιώθετε;

Γελάω πολύ με αυτό, έχει πλάκα και δεν ήμουν και τόσο μικρούλης εκεί και ήταν ένα guest στα Εγκλήματα αλλά αυτό δεν παίζετε συνέχεια όπως στο Κωνσταντινου και Ελένης.

Τον εαυτό σας τον βλέπετε στις δουλείες που κάνετε τηλεοπτικά;

Στην αρχή ναι τώρα όμως όχι, δεν θα κάτσω να με δω εκτός και είναι κάτι πολύ παλιό όπως το “κλείσε τα μάτια” που το έχει αυτή την περίοδο επανάληψη, μπορεί να το δω. Τους Συμμαθητές τους βλέπω αλλά όχι στην ώρα τους, όποτε επιλέγω εγώ σκηνές από το internet αλλά συνήθως βλέπω των εαυτό μου τον πετυχαίνω πάντα στις επαναλήψεις.

Θα μας μιλήσετε για την συμμέτοχη σας στην σειρά Συμμαθητές;

Μέχρι το τέλος της σειράς γίνετε ένας χαμός δηλαδή μπλέκετε σε πολλά, έχουν γραφτοί κάτι πολύ ωραίες σκηνές και βγαίνει ένα φινάλε πολύ καλό, πολύ ωραίο πραγματικά. Στους “Συμμαθητές” περάσαμε τέλεια, εγώ μπήκα σε μια οικογένεια που όλοι ήταν μονοιασμένοι, αγαπημένοι, δεν υπήρχαν εντάσεις και ο σκηνοθέτης ήταν super, έκαναν την δουλειά του άψογα, ήταν όλο το πράγμα μονταρισμένο δηλαδή σαν να έχει μπει το τρένο πάνω στη ράγα και πήγαινε αλλά δεν πήγαινε αδιάφορα όλοι το ψάχνανε να είναι όλο ενδιαφέρον, ψάχνανε τις σκηνές να είναι ενδιαφέρον, τις κάναμε πρόβες δεν ήταν δηλαδή ένα πράγμα που πήγαινες έκανες το κομμάτι σου και έφευγες για να βγουν οι χρόνοι, εγώ δεν ένοιωσα την πίεση του χρόνου σε αυτό το γύρισμα περισσότερο ένιωσα το ότι θέλουν να βγουν ωραίες οι σκηνές και να έχει ενδιαφέρον αυτό παρά ότι τρέχουμε τώρα για να προλάβουμε τα επεισόδια παρόλο που κάποιες στιγμές συνέβαινε και αυτό αλλά όλοι οι συνεργάτες ήταν εκεί για να βγει ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα και νομίζω ότι βγήκε. Οι “Συμμαθητές” ήταν super, είχα πολλά χρόνια να δουλέψω χωρίς άγχος και πίεση γιατί όλα ήταν πάρα πολύ γλυκά και ήρεμα και τους βλέπεις έχουν μια ρώτα σε αυτό που κάνουνε.

Το άγχος και την πίεση που είπατε ποιος την ασκεί;

Την ασκεί η παραγωγή στον σκηνοθέτη μετά εκείνος με τη σειρά του την μεταφέρει στο συνεργείο, τους ηθοποιούς, τρέχουν οι χρόνοι, υπάρχουν θέματα και ο ηθοποιος δεν μπορεί να αποδώσει όταν υπάρχουν εντάσεις. Δεν μπορείς ξαφνικά να παίξεις μια δύσκολη σκηνή και να υπάρχει ένταση, πρέπει να είσαι ήρεμος, χαλαρός, άδειος για να παίξεις και εγώ αυτή τη θυμαμαι σαν δουλειά που είχε την ποιο χαλαρή αποδοτικότητα.

Τα γυρίσματα της σειράς έχουν ολοκληρωθεί;

Ναι έχουν τελειώσει

Πως συνδυάσατε την τηλεόραση με το θέατρο;

Ήταν εύκολο γιατί στην αρχή ήταν πολύ cool γιατί μου βάζανε τα γυρίσματα όλα μαζί, στο θέατρο αυτό που κάνω δεν είναι κουραστικό και κατάφερα να είναι όλα μια χαρά, βέβαια στο τέλος που τα γυρίσματα ήταν ποιο πολλά ήταν εξουθενωτικό αλλά κατά την διάρκεια του χειμώνα ήταν μια χαρά. Επίσης όταν ξέρεις ότι δεν σου σπάνε τα νεύρα δηλαδή όταν πας σε ένα περιβάλλον ήσυχο και όλα τσουλάνε ήρεμα θες να πηγαίνεις, δεν σε κουράζει αυτό αλλά το αντίστροφο σε κουράζει δηλαδή όταν πας εκεί και ξέρεις ότι πρέπει να βγουν οι χρόνοι και όλα αυτά, αυτό σε αγχώνει και σε κουράζει παρά πολύ και μετά παίρνει η μπάλα όλη τη μέρα.

Παρόλα αυτά υπάρχει μια οικονομική κρίση στην τηλεόραση όμως γίνονται παραγωγές ακόμα αλλά υπάρχουν ηθοποιοί που δεν πληρώνονται για την συμμετοχή του σε κάποια σήριαλ. Ποια είναι η γνώμη σας;

Αυτό το θεωρώ τελείως απαράδεκτο κάποιος να μην έχει πληρωθεί. Εγώ έχω χάσει λεφτά από την τηλεόραση αρκετά ή ότι πήραμε τελευταία στιγμή το πήραμε με δικηγόρους και με ότι μέσα διαθέταμε, αλλά είναι ανήθικο όλο αυτό και στο κάτω-κάτω μην την κάνεις την δουλειά να δεν έχεις να πληρώσεις αυτους που θα δουλέψουν.

Η κατάσταση που βρίσκετε αυτή τη στιγμή η τηλεόραση η που όλη την κατηγορούν και λένε ότι είναι στην χειρότερη της φάση και ότι το internet, το ραδιόφωνο πλέον. Εσείς τι πιστεύετε;

Δεν μπορώ να κατηγορήσω την τηλεόραση γιατί έχει πολύ ωραίες εκπομπές και έχει και εκπομπές που είναι διασκεδαστικές αρκετά. Προσπαθεί να καλύψει ένα μεγάλο φάσμα τηλεθεατών, έχει και φθηνά προϊόντα τα οποία είναι ελεεινά σίγουρα αλλά το θέμα είναι τι επιλέγεις να δεις. Εγώ έχω εκπομπές που λέω αν βρεθώ το βραδυ σπίτι μπορεί να κάτσω να δω δυο-τρία πράγματα και μέσα όμως στην διάρκεια της ημέρα έχει κάποια πολύ ωραια πράγματα, δεν έχεις όμως χρόνο να τα δεις όλα ούτε και μπορείς να τα δεις όλα. Σίγουρα το internet έχει μια τεραστία πληροφόρηση που μπορείς με ένα κουμπί να μπεις και να δεις τα πάντα αλλά και η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση ή συνδρομητική μάλλον έχει κάνει τεράστια βήματα και βλέπεις σε άλλη ποιότητα. Είναι ένα μέσω που δεν ξέρω πόσο θα φθείρει, ήδη έχει μια φθορά αρκετή λόγω internet βέβαια. Δεν ξέρω έχω την εντύπωση ότι σαν μέσο τείνει να μην έχει τόσο βαρύνουσα θέση στο νοικοκυριό.

Survivor  παρακολουθείτε; Εσείς θα μπορούσατε να συμμετέχετε;

Ναι έχω δει λίγο γιατί είναι μέσα και ο φίλος μου ο Χρανιώτης και γελάω πολύ μαζί του επειδη τον ξέρω πολύ καλά. Σαν εμπειρία θα μπορούσα να πάω αλλά όχι να με κρίνει ο κόσμος και να πει να βγαίνω ή δεν βγαίνω. Άμα ήταν κάτι κρυφό και δεν το έβλεπε πολύς κόσμος, σαν διαγωνισμός μεταξύ δέκα ανθρώπων για να δούμε ποιος θα νικήσει και να είχε έπαθλο ένα ταξίδι εκεί, το κάνουμε αυτό τρεις μήνες και όλο αυτό να ήταν προστατευμένο, έτσι μπορεί να το έκανα, αλλά όχι κάθε φορά ή να αποχωρίσει κάποιος ή να υπάρχουν εντάσεις για το έπαθλο ή τέτοια, με τίποτα, δεν ξέρω αν θα το άντεχα αλλά αυτές οι αθλοπαιδιές έχουν πλάκα. Εγώ επειδη είμαι και γυμναστής και ασχολούμαι πολύ με αυτή, είναι μια δοκιμασία που θα μπορούσα να κάνω αλλά όχι με αυτές τις συνθήκες.

Βλέπουμε κατά καιρούς στο ρόλο του παρουσιαστή πολλούς ηθοποιούς, εσείς θα το κάνατε;

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να το κάνω αλλά δεν είναι και δουλειά μου κι ολας. Αυτό πρέπει να έχεις μια ικανότητα να το κάνεις, άμα το κάνεις και κρίνεις ότι σου κάνει καλό.

Πως πήρατε την απόφαση να γίνετε ηθοποιός;

Από μικρός καταλάβαινα ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτό που πάω αν γίνω αλλά ήταν κάτι απροσδιόριστο να σου πω την αλήθεια. Έτυχε να πηγαίνω σε μια κατασκήνωση που ήταν προσανατολισμένη στις τέχνες, της εμπορικής τράπεζας, και είχαν διευθυντή τον Λάκη Μπουρετζή ένα σκηνοθέτη και πήγαινε από μικρά και βλέπαμε Επίδαυρο, Ηρώδειο, κάναμε συνέχεια practis στο θέατρο, είχαμε λογοτεχνία πολύ, γλυπτική κλπ. Οπότε περισσότερο να σου πω την αλήθεια επηρεάστηκα από εκεί γιατί μου άρεσε πολύ το θέατρο και μετά τα 23-24 επειδη δοκίμαζα πολλά πράγματα δεν έκανα για κάτι άλλο και όταν το δοκίμασα αυτό με γέμιζε παρά πολύ και λέω μάλλον εδώ ειμαστε. Καμία φορά σκέφτομαι τώρα είμαι ηθοποιος; Για να έχω φτάσει εδώ κάτι έχω κάνει, δεν είναι ακόμα πλήρως συνειδητοποιημένος σε σχέση με την προσωπικότητα μου, δεν ξέρω αν έχω διαλέξει αυτό, γιατί μου αρέσουν εκατομμύρια πράγματα, παρόλα αυτά με γεμίζει πάρα πολύ η δουλειά μου, σε όλους ντους τομής.

Σε όλες σας τις επιλογές ακούτε την καρδία ή το μυαλό;

Συνήθως πάω με την καρδιά, σίγουρα δεν πάω με τα χρήματα γιατί τώρα αρχίζω να λέω μήπως πρέπει να. Πάντα κοιτούσα να είναι καλή η δουλειά, οι συνεργάτες και πριν που είχα δυο δικές μου παραγωγές αν δεν κάναμε καλή παράσταση μια φορά ή δεν ήταν στα επίπεδα που ήθελα εγώ επειδη εγώ το σκηνοθετούσα, πάθαινα σοκ, ήταν να με κλαίνε οι ρέγκες και ας είχαμε από κάτω αρκετό κόσμο, όταν δεν είχαμε πολύ κόσμο και είχαμε κάνει καλή παράσταση ήμουν πανευτυχής, με ενδιέφερε πάρα πολύ το αποτέλεσμα που θα δει αυτός που είναι από κάτω.

Έχετε κάποια όνειρα-σχέδια για το μέλλον;

Να είμαι ελεύθερος για να αποφασίζω τι θα κάνω εγώ, να συνεχίσω να έχω τη δυνατότητα να πετάγομαι από το ένα στο άλλο ή να τα αφήσω και να πάω κάπου αλλού.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Κάππα για τον χρόνο που μας αφιέρωσε!