Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι ισχύει για το μπάνιο στη θάλασσα και το ψάρεμα

Απαγορεύτηκε και επίσημα το κολύμπι στην θάλασσα λόγω κορονοϊού, με διευκρινιστική ανακοίνωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος και της ελληνικής ακτοφυλακής.

Έτσι παρότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα εξόδου από το σπίτι τους για σωματική άθληση, το Λιμενικό διευκρινίζει πως το κολύμπι στην θάλασσα αλλά και η χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων (π.χ κανό, wind surf) απαγορεύονται, καθώς δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία. Παράλληλα, αντίστοιχη απαγόρευση ισχύει και για την υποβρύχια αλιεία (σ.σ ψαροτούφεκο).

Μάλιστα το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία τονίζεται ότι απαγορεύεται το κολύμπι στη θάλασσα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

“Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται”

Απαγορεύεται και το ψάρεμα

Νωρίτερα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας διευκρίνισε πως απαγορεύεται και το ψάρεμα από ξηράς και ότι η απαγόρευση για τις παραπάνω δραστηριότητες ισχύει έως και τις 6 Απριλίου του 2020 «ή όσο ισχύσει ο περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών λόγω εξάπλωσης του κορονοϊού»

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.