«Απάντησε “Έχω καρκίνο” και μπήκε ξανά στο πλατό»

«Απάντησε “Έχω καρκίνο” και μπήκε ξανά στο πλατό»

Η Ρίκα Βαγιάνη έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες, όπου είχε διαγνωστεί με καρκίνο στα μέσα του ’14.

Στην αρχή προτίμησε να το ξέρει μόνο ο άντρας της και δυο – τρεις πολύ κοντινοί της άνθρωποι. Ενώ συνέχισε να πηγαίνει καθημερινά στα γυρίσματα της εκπομπής.

«Πάντα ν’ Ανταμώνουμε», που παρουσίαζε τότε με τον Θανάση Αλευρά στην ΕΡΤ. Δημοσιογράφοι και τεχνικοί έβλεπαν την Ρίκα να καταφτάνει στο studio αγχωμένη και ταλαιπωρημένη, κρατώντας μαζί της ένα μηχάνημα από το οποίο έπαιρνε ανάσες. Στο διάλειμμα μιας εκ των τελευταίων εκπομπών, την πιάνει ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης και της λέει: «Ρίκα, τι συμβαίνει;» Του απαντά κοφτά «Έχω καρκίνο» και μπαίνει ξανά στο πλατό».

Μιλώντας στο περιοδικό DownTown, ο Νίκος Σούλης θυμάται εκείνη τη μέρα και αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Μου το είπα ντόμπρα και ξεκάθαρα, όπως ντόμπρα και ξεκάθαρη ήταν η ίδια. Και την ίδια στιγμή μου ζήτησε να ξεχάσω ό,τι άκουσα. Σαν να μη μου το αποκάλυψε ποτέ. Πριν τελειώσουμε αυτή την κουβέντα, μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει καμία χημειοθεραπεία. Δεν ένιωθε άρρωστη. Δεν ήθελε να είναι άρρωστη. Τελευταία φορά την είδα πριν από κανέναν χρόνο, σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή σε φιλικό σπίτι. Ήταν μαζί με τον άντρα και το παιδί της. “Ρίκα πώς πας με την υγεία σου;”, τη ρώτησα για να πάρω πάλι την κοφτή απάντηση: ”Το παλεύω”. Δεν καταλάβαινες ότι αυτό το γελαστό κορίτσι απέναντί σου είχε καρκίνο».