Αντώνης Τσαπατάκης: Είχα δώσει υπόσχεση να……

Αντώνης Τσαπατάκης: Είχα δώσει υπόσχεση να......

Δύναμη θέλησης και μεγαλείο ψυχής. Είναι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν το Χανιώτη παραολυμπιονίκη. Αυτή τη φορά μπορεί να μην είναι όρθιος, είναι όμως πιο ψηλά από ποτέ στη συνείδηση και τις καρδιές όλων.

Μόνο συγκίνηση μπορεί να αισθανθεί κάποιος όταν διαβάσει αυτά που έγραψε ο Αντώνης Τσαπατάκης για την Ελληνική Αστυνομία.

Μετά από 10 χρόνια ο Αντώνη δικαιώθηκε μετά την απόλυση του από το Σώμα πριν έρθει η μονιμοποίηση του, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος που είχε και έμεινε παράλυτος στα κάτω άκρα. Από το απόγευμα της Δευτέρας είναι πλέων και επίσημα αστυφύλακας στην Αθλητική Υπηρεσία της Αστυνομίας.

Μια φωτογραφία μαζί με ένα κείμενο ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό του στο instagram που τον δείχνει με την στολή της ΕΛ.ΑΣ, σήμερα και πριν από έντεκα χρόνια. Στο κείμενο αναφέρει ότι ποτέ δεν έπαψε να πιστεύει ότι μετά το ατύχημα θα ξαναφορέσει την στολή που αγάπησε.

Ο παραολυμπιονίκης ανέβασε την φωτογραφία, στο οποίο

Μετά από 11 χρόνια φοράω για πρώτη φορά αυτή τη στολή. Κι όμως δεν την πέταξα, ούτε την αποθήκευσα σε κάποια κούτα που θα τοποθετούσα σε κάποιο αραχνιασμένο ράφι του υπογείου. Αντιθέτως…την έπλυνα, τη σιδέρωσα και την κρέμασα στην ίδια ντουλάπα με τα καθημερινά μου ρούχα. Και κάθε μέρα που την έβλεπα, θυμόμουν την υπόσχεση που είχα δώσει στον εαυτό μου…να τη φορέσω ξανά ως αστυνομικός…όσα χρόνια και αν περάσουν..να τη φορέσω και να δείξω σε αυτούς που πίστεψαν σε εμένα, σε αυτούς που προσποιήθηκαν ότι πίστεψαν σε εμένα, αλλά και σε αυτούς που μάχονται καθημερινά για τα δικαιώματα που έχουν ως πολίτες μιας ευνομούμενης κοινωνίας, ότι τα χτυπήματα της μοίρας οφείλουν συχνά να γίνονται τραγικός ευπρόσδεκτα και ότι πρέπει να πολεμήσεις για να δικαιωθείς για τις πληγές που σε μάτωσαν και σε γονάτισαν.
Φορώντας τη στολή μου λοιπόν τώρα, προαχθείς πλέον ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τις επόμενες μέρες λόγω των Παραολυμπιακών και παγκόσμιων διακρίσεων μου, απέδειξα τόσο σε εμένα όσο και σε όλους θέλω να πιστεύω, ότι ο αγώνας για την πραγμάτωση των ονείρων μας, κερδίζεται μόνο με ένα μέσο που δεν ματώνει ποτέ. Το όνομά του; ΨΥΧΗ..