Αντώνης Τσαπατάκης: “Δεν έφταιγε ο πατέρας μου που μου πήρε μηχανή. Εγώ έφταιγα που έκανα τη μητέρα μου να κλαίει κάθε μέρα”

Αντώνης Τσαπατάκης: "Δεν έφταιγε ο πατέρας μου που μου πήρε μηχανή. Εγώ έφταιγα που έκανα τη μητέρα μου να κλαίει κάθε μέρα"

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ, έκανε ο Αντώνης Τσαπατάκης μιλώντας με την Τάμτα.

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης μεταξύ άλλων μίλησε για το ατύχημα που είχε στα 18 και τον καθήλωσε στο αναπηρικό καροτσάκι.

«Όλο αυτό συνέβη, το τροχαίο ατύχημα με τη μηχανή που είχα στα 18, γιατί ήμουν όπως κάθε παιδί επηρεασμένο από τη ματαιοδοξία και τον υλισμό. Δηλαδή πιστεύει στην ύλη, στα ρούχα, στις μηχανές. Ότι αυτά είναι σημαντικά. Όταν άνοιξα τα μάτια μου κατάλαβα ότι αυτό ήταν το λάθος. Κατευθείαν. Δεν έπρεπε να δίνω αξία σε αυτές τις ψεύτικες αξίες. Άνοιξα τα μάτια μου και είπα “οκ δεν μπορώ να περπατήσω αλλά μπορώ να ανοίξω το μυαλό μου και να το κάνω να τρέξει μπροστά”.

Δεν είπα ποτέ “Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό;” ή “γιατί μπαμπά μου πήρες τη μηχανή και μου έτυχε αυτό”. Είχα σπάσει μία πόρτα στο σπίτι για να μου πάρει τη μηχανή. Δεν έφταιγε ο πατέρας μου. Εγώ έφταιγα που έκανα τη μητέρα μου να κλαίει κάθε μέρα και όποτε βλέπει συνεντεύξεις μου. Τώρα κλαίει αυτή τη στιγμή.

Αν δε μου είχε συμβεί το ατύχημα η ζωή μου δε θα ήταν όπως είναι τώρα. Εύχομαι να μπορέσει ο κάθε άνθρωπος το ατύχημα σε ευτύχημα. Ονειρεύομαι κάθε μέρα. Ονειρεύομαι να παίρνω το χρυσό, να έχω οικογένεια. Όταν κοιμάμαι βλέπω τον εαυτό μου να περπατάει. Όταν είμαι ξύπνιος, όχι» είπε ο Αντώνης Τσαπατάκης.