Ανοίγει 1η Ιουλίου ο τουρισμός – Αυτές είναι οι 9 χώρες για τις οποίες θα συνεχιστεί η απαγόρευση πτήσεων

Ανοίγει 1η Ιουλίου ο τουρισμός - Αυτές είναι οι 9 χώρες για τις οποίες θα συνεχιστεί η απαγόρευση πτήσεων

Από την 1η Ιουλίου ανοίγει ο τουρισμός στην Ελλάδα, καθώς στη χώρα μας θα επιτρέπονται πλέον οι διεθνείς αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Για 9 χώρες ωστόσο θα συνεχίσει να ισχύει η απαγόρευση πτήσεων. Οι χώρες αυτές είναι:

  1. Βρετανία
  2. Σουηδία
  3. ΗΠΑ
  4. Ρωσία
  5. Ισραήλ
  6. Κατάρ
  7. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  8. Σαουδική Αραβία
  9. Βόρεια Μακεδονία

Ο κατάλογος αυτός λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορονοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Για τους δειγματοληπτικούς ελέγχους την ευθύνη θα έχει η ΓΓΠΠ και θα υπάρχουν υγειονομικά κλιμάκια με στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την εποπτεία του Υφυπουργείου Πολιτικής Προστασίας.

Πως θα έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

Από 1 Ιουλίου ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Επίσης από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.