Ανδρέας Γεωργίου: Αυτά είναι τα δικά μου Χανιά

Ανδρέας Γεωργίου: Αυτά είναι τα δικά μου Χανιά

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Γεωργίου γράφει για τα δικά του Χανιά.

“Με τα καλύτερα λόγια μιλάει για τα Χανιά, ο Ανδρέας Γεωργίου στην Athens Voice, ο οποίος τα γνώρισε καλύτερα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τηλεοπτικής σειράς “Μπρουσκο”

Χανιά. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Όσοι έχετε πάει με καταλαβαίνετε. Όσοι δεν έχετε πάει, αλλά είδατε το «Μπρούσκο», έχετε πάρει μια γεύση. Δεν τα επέλεξα τυχαία για να κάνω τα γυρίσματα μιας σειράς που αγάπησα και μου άνοιξε νέο κεφάλαιο στην τηλεοπτική μου πορεία.

Τα Χανιά είναι ένα χαρμάνι πολιτισμών, απίστευτης αρχιτεκτονικής και φυσικών τοπίων. Η παλιά πόλη δεν είναι παρά ένα ζωντανό σκηνικό, ιδανικό για γυρίσματα, αλλά και για ατμοσφαιρικούς περιπάτους στις διακοπές. Για το φαράγγι της Σαμαριάς δεν χρειάζεται να σου πω και πολλά, είναι από μόνο του διάσημο. Εγώ βέβαια πάντα θα θυμάμαι τα πολύωρα γυρίσματα σε αυτό το πανέμορφο φυσικό τοπίο, που απαιτεί φυσική αντοχή κι όρεξη για περιπέτεια για να το απολαύσεις. Ο εξωτικός Μπάλος, το Ελαφονήσι, τα Φαλάσαρνα, τα Σεϊτάν Λιμάνια, η Παλαιόχωρα, η Κίσσαμος… Μόνο μερικές από τις πιο ωραίες παραλίες στην Ελλάδα.

Πάντα θα θυμάμαι με ευλογία τα Χανιά. Νιώθω ευλογημένος που τα γνώρισα μέσα από τη δουλειά μου, αλλά και για τους ανθρώπους με τους οποίους ήρθαμε μαζί σε επαφή με τον τόπο. Ακόμη θυμάμαι το γλέντι στην ταβέρνα του Μιχάλη και την άπειρη ποσότητα ρακής που καταναλώσαμε εκείνο το βράδυ με το συνεργείο και τους ηθοποιούς. Ακόμα θυμάμαι τις βόλτες μας στην παλιά πόλη. Το φαγητό, όπου κι αν τρώγαμε. Τη φιλοξενία των Κρητικών. Θα τα έχω πάντα μέσα στην καρδιά μου, όπου κι αν πάω.

Πηγη: zarpanews.gr