Ανατροπή στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Ανατροπή στην υπόθεση φοροδιαφυγής του Μιχάλη Χατζηγιάννη

Μετά τα δικαστικά μπλεξίματα και την περιπέτεια που είχε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μπορεί να χαμογελά ξανά.

Με μια πρωτόγνωρη για τα δικαστικά χρονικά απόφαση, όπως τη χαρακτηρίζει η δικηγόρος του Ευαγγελία Μάντζου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαιώνει πλήρως τον τραγουδιστή για την υπόθεση ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως το 2011, που κατόπιν εντολής του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών διενεργήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Freddo, όχι μόνο ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον καλλιτέχνη, αλλά η εφορία υποχρεώνεται μέσα σε εύλογο χρόνο να του επιστρέψει μέχρι και το τελευταίο ευρώ, το ποσό των δόσεων που εκείνος είχε υποχρεωθεί να καταβάλλει κάθε μένα στο πλαίσιο της ρύθμισης που  αγγίζει τις 800.000 ευρώ, αλλά και να αρθούν αμέσως όλα τα μέτρα εις βάρος του, όπως κατασχέσεις της περιουσίας κτλ.

«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπου δυστυχώς γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του» λέει στους δημοσιογράφους Ηλιάνα Πετρίδη και Χριστιάνα Μπακατσιά η κ. Ευαγγελία Μάντζου.

Πηγή: peoplegreece.com