Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έμαθα για την απόλυσή μου μία ώρα πριν….

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Έμαθα για την απόλυσή μου μία ώρα πριν....

Δεν μας έχει συνηθίσει να μιλά τόσο για το μακρινό του παρελθόν. Ωστόσο ο ηθοποιός αναφέρθηκε σε όσα βίωσε στη δεκαετία του ΄70, όταν και ξεκίνησε να εργάζεται στην ΕΡΤ.

«Βγήκα στις ειδήσεις το 1974 και έκτοτε τις έλεγα για 17 χρόνια. Τότε δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση. Η ΕΡΤ ήταν αυτοκρατορία και τα δελτία είχαν απίστευτη θεαματικότητα. Κυπριακό, Αττίλας, γινόταν της κακομοίρας από ειδήσεις», εξομολογείται στο DownTown και τη Φανή Πλατσατούρα.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, μίλησε για τη συγκεκριμένη του εμπειρία, σημειώνοντας: «Θυμάμαι, λέω το πρώτο δελτίο και βγαίνω ύστερα με τους φίλους μου για να μου πουν εντυπώσεις. Γυρνούσαν θαμώνες από τα άλλα τραπέζια και με κοιτούσαν. Είχα γίνει γνωστός από την πρώτη μέρα. Και ήμουν μόλις 27 χρονών».

Ο ίδιος εξήγησε πως παρακολουθεί ακόμη δελτία ειδήσεων, τα οποία έχουν καταλήξει να γίνονται… show!

Έντονο ενδιαφέρον έχουν όσα δήλωσε σχετικά με την απόλυσή του από την κρατική τηλεόραση.

«Με έδιωξαν το 1991 χωρίς καμία επίσημη δικαιολογία. Ήμουν πολύ ταραγμένος γιατί έγινε ξαφνικά, με χυδαίο τρόπο. Έμαθα για την απόλυσή μου μία ώρα πριν βγάλω την εκπομπή, και αυτό ήταν ένα τεράστιο σοκ, ένιωσα προδομένος. Έφυγα λοιπόν μουντζώνοντας και δεν ξαναπάτησα από τότε το πόδι μου στην ΕΡΤ. Και ούτε θέλω να ξαναπατήσω. Με πλήγωσε βαθιά αυτό που συνέβη. Με έκοψαν σχεδόν στον αέρα ύστερα από 17 χρόνια που τους υπηρετούσα σαν το ζώον με παροιμιώδη συνέπεια. Πρόσφατα με κάλεσαν πάλι σε μια εκπομπή της ΕΡΤ και αρνήθηκα την πρόσκληση. Θεώρησα απαράδεκτη αυτή τη συμπεριφορά, έκανα μήνυση τότε, την οποία και έχασα. Πήγα να τα βάλω με το Δημόσιο, είναι δυνατόν; Η ΕΡΤ ήταν, είναι και θα είναι ένας οίκος ανοχής. Για να μη το πω πιο βαριά. Ένα Βυζάντιο. Τώρα μάλιστα, είναι ένα καθαρά κυβερνητικό μαγνητόφωνο».