Αιώνιος φοιτητής ο Marc Zuckerberg

Αιώνιος φοιτητής ο Marc Zuckerberg

Μετά από 12 χρόνια ο ιδρυτής του Facebook κατάφερε να πάρει το πτυχίο του!

Ο Mark το 2004 ίδρυσε το δημοφιλές μέσω κοινωνικής δικτυώσεις στο πλαίσιο όμως των σπουδών του στο Harvard, είχε υποσχεθεί στην μητέρα του ότι θα πάρει το ” χαρτί” του και… το έκανε.

Σε ηλικία 33 ετών επέστρεψε στο Harvard, φόρεσε την τήβεννο και, μαζί με τους υπόλοιπους απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής, παρακολούθησε την τελετή, στην οποία μίλησε κι όλας. Όταν τα παράτησε, το 2005 είχε ορκιστεί πως δεν θα ξανά επέστρεφε.

Συγκεκριμένα είπε:

«Η αλλαγή ξεκινά σε τοπικό επίπεδο. Ακόμα και οι παγκόσμιες αλλαγές ξεκινούν μικρές, με ανθρώπους σαν και εμάς… Κάθε γενιά επεκτείνει τον κύκλο των ανθρώπων που θεωρούμε “έναν από εμάς”. Και στην δικιά μας γενιά αυτό περιλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον κόσμο… Αλλά ζούμε σε ασταθείς καιρούς», και συνέχισε λέγοντας

«Η πρόκληση της γενιάς μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα έχουν έναν σκοπό», και ζήτησε από τους απόφοιτους να ασχοληθούν με έργα όπως η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η ανακάλυψη νέων θεραπειών για ασθένειες και τον εκμοντερνισμός της δημοκρατίας ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν διαδικτυακά.

Στην τελετή “αποφοίτησις” του ήταν και οι γονείς του, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί κάποιες φοιτητικές του αναμνήσεις, μεταξύ των οποίων και η γνωριμία με την σύζυγό του.