«Έφυγε» η πριγκίπισσα Leia του Star Wars

«Έφυγε» η πριγκίπισσα Leia του Star Wars

Άλλη μία δυσάρεστη είδηση για το 2016, σε ηλικία 60 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή η ηθοποιός Carrie Fisher, που έγινε γνωστή από τον ρόλο της πριγκίπισσας Leia στο Star Wars.

Η Carrie Fisher γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1956, στο Beverly Hills και είχε αποκτήσει έναν γιο. Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο το 1975, με το Shampoo, δίπλα στον Warren Beatty, εκτός από το Star Wars, συμμετείχε σε μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες, όπως τα When Harry Met Sally και Frankenstein.

Ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της οικογένειας ανέφερε «Με βαθιά λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο της Carrie Fisher. Αγαπήθηκε από τον κόσμο και θα μας λείψει. Η οικογένειά μας σας ευχαριστεί για τις σκέψεις και τις προσευχές σας».

Η κινηματογραφική πριγκίπισσα άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε πτήση Λονδίνο – Λος Άντζελες.

Το περιστατικό συνέβη 15 λεπτά μετά την προσγείωση, οι επιβάτες χορήγησαν στην ηθοποιό τις πρώτες βοήθειες, μέχρι να φτάσουν οι διασώστες. Στη συνέχεια, η ηθοποιός τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής και της καρδιακής λειτουργίας στο Ιατρικό Κέντρο UCLA, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.