Έφυγε από τη ζωή ο Johnny Hallyday

Έφυγε από τη ζωή ο Johnny Hallyday

Σε ηλικία 74 ετών, νικημένος από τον καρκίνο, άφησε την τελευταία του πνοή ο Johnny Hallyday, που έγινε ευρέως γνωστός ως «ο Γάλλος Elvis Presley».

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, με ανακοίνωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης, στην οποία αναφέρει πως «ο Jonny Hallyday έφυγε. Γράφω αυτές τις λέξεις χωρίς να τις πιστεύω. Κι όμως είναι αλήθεια. Ο άνδρας μου δεν υπάρχει πια. Μας άφησε απόψε όπως έζησε όλη του τη ζωή, με θάρρος και αξιοπρέπεια».

Ο Hallyday είχε διαγνωστεί με καρκίνο του εντέρου το 2009, τον οποίο νίκησε μετά από χειρουργική επέμβαση. Πριν από δέκα μήνες οι γιατροί εντόπισαν καρκίνο των πνευμόνων, κάτι που, όμως, δεν τον εμπόδισε να κάνει μία μεγάλη περιοδεία με παλιούς του συνεργάτες, αλλά και να ετοιμάσει δίσκο, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί από τους συνεργάτες του και να κυκλοφορήσει ως φόρος τιμής το ερχόμενο διάστημα.

Ο Γάλλος ξεκίνησε την καριέρα του στο τραγούδι το 1959, ενώ, ένα χρόνο μετά, κυκλοφόρησε και τον πρώτο του δίσκο, με τίτλο Hello! Johnny, ο οποίος τον καθιέρωσε. Στην επαγγελματική του διαδρομή μετρά 18 πλατινένια άλμπουμ, ενώ έχει πουλήσει πάνω από 110 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως. Μέχρι το 1980 υπήρξε παντρεμένος με την Sylvie Vartan, με την οποία απέκτησε έναν γιο, ενώ το 1996 παντρεύτηκε την Laeticia Boudou, με την οποία υιοθέτησαν δύο κοριτσάκια από το Βιετνάμ, ηλικίας 13 και 9 ετών.