Έφυγε από τη ζωή ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Έφυγε από τη ζωή ο Λουκιανός Κηλαηδόνης

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τρίτη σε ηλικία 73 ετών, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Στις αρχές Γενάρη, ο μουσικοσυνθέτης μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική λόγω καρδιακής ανεπάρκειας και μπήκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε νοσηλευτεί, για δύο εβδομάδες, στο Αττικό Νοσοκομείο, για προβλήματα με την καρδιά του.

Την είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Άννα Βαγενά με μια ανάρτησή της στο Facebook, ευχαριστώντας τους γιατρούς, αλλά και τον κόσμο. Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η κηδεία θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, ενώ, αντί στεφάνων, ζητείται να κατατεθούν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό προκειμένου να βοηθηθεί μία άπορη οικογένεια.

Η καλλιτεχνική του πορεία ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’70, όταν γράφει τη μουσική για τη θεατρική παράσταση του έργου της Κωστούλας Μητροπούλου Η Πόλη Μας. Τα τραγούδια, στον ομότιτλο δίσκο που κυκλοφόρησε, ερμηνεύουν η Βίκυ Μοσχολιού και ο Μανώλης Μητσιάς. Συνεχίζει παραγωγικότατος με πολλά τραγούδια και περισσότερη μουσική (προσωπικοί δίσκοι, συμμετοχές και συνεργασίες, μουσική ή/και στίχους για θεατρικές και κινηματογραφικές παραστάσεις, για τηλεοπτικές εκπομπές, κ.α.). Πολλά από τα τραγούδια του, όπως τα Είμαι Ένας Φτωχός Και Μόνος Κάουμποϋ, Ο Ύμνος Των Μαύρων Σκυλιών και Ντίσκο, αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν πολύ.