Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εφήμερος

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Εφήμερος

Ο Κώστας Εφήμερος, ιδρυτής του «ThePresProject» έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ώρες μετά από ανακοπή καρδιάς. Ο γνωστός και καταξιωμένος δημοσιογράφος πέθανε μόλις στα 42 του, καθώς τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα.

Ο ίδιος είχε αποκαλύψει στο παρελθόν για το πρόβλημα υγείας του: «Έχω αναπηρία 93% μετά από ένα έμφραγμα που πέρασα το 2008, οπότε και μικρό προσδόκιμο».

Η σύζυγός του Γρανέτα Καρατζά έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Ο Κώστας μου έφυγε πριν δύο ώρες. Ήμασταν πιο ευτυχισμένοι και πιο ερωτευμένοι από ποτέ»

Ο Κώστας Εφήμερος (Παπαδόπουλος) ήταν και ιδιοκτήτης της εταιρίας πληροφορικής BitsnBytes, καθώς και μέλος των European Center for Press and Media Freedom, International Press Institute, Osservartorio Balcani and Caucaso for Media Freedom και συνεργάτης του Wikileaks.

Ήταν επίσης παραγωγός και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σατιρικής τηλεοπτικής εκπομπής «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ». Το 2011 οργάνωσε την παραγωγή του ντοκιμαντέρ Debtocracy.

Παράλληλα, διατηρούσε καθημερινή ραδιοφωνική και εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή, ενώ αρθρογραφούσε συστηματικά και συμμετείχε στο ερευνητικό δημοσιογραφικό δυναμικό του ThePressProject.

Πηγή: peoplegreece.com