Έφυγε από την ζωή η Σοφία Ολυμπίου

Έφυγε από την ζωή η Σοφία Ολυμπίου

Την τελευταία της πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε η ηθοποιος Σοφία Ολυμπίου γνωστή και ως “Θεία Τζούλια”  του ιδιαίτερα πετυχημένου σήριαλ “Άκρως οικογενειακόν” .

Το πραγματικό της όνομα ήταν Σοφία-Γλυκερία Χαλκιοπούλου και μεγάλωσε σε καλλιτεχνική οικογένεια καθώς ο πατέρας της ήταν ο ηθοποιός Γιάννης Χαλκιόπουλος, μητέρα της η ηθοποιός Έλλη Λαλαούνη, παππούς της ο ηθοποιός Νίκος Χαλκιόπουλος & γιαγιά της η ηθοποιός Σοφία Χαλκιοπούλου.  Απ’ την πλευρά της μητέρας της είχε γιαγιά την, επίσης ηθοποιό, Ολυμπία Δαμάσκου-Λαλαούνη. Πρώτος της σύζυγος υπήρξε ο θιασάρχης & ηθοποιός Γιώργος Ολύμπιος, ενώ ο δεύτερος της σύζυγος ήταν ο ηθοποιός Χριστόφορος Καζαντζίδης.

Η ηθοποιός έγινε ευρύτερα γνωστή μέσα από τη συμμετοχή της στο σήριαλ του Ant1 που σάρωσε τις χρονιές που παίχτηκε 2001-2003 και εξακολουθεί να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις σε όλες του τις επαναλήψεις, όμως είχε και μια σημαντική καριέρα στον θεατρικό χώρο καθώς συμμετείχε και σε πολλά άλλα πετυχημένα σήριαλ, όπως το Δις Εξαμαρτείν, Τρεις Χάριτες, Ντόλτσε Βίτα, 7 Θανάσιμες Πεθερές με τελευταία της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά Αν υπήρχες θα σε χώριζα το 2007.

 Την είδηση του θανάτου της, έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης και η κηδεία της θα γίνει την Τρίτη (26/9)  στις 13:00 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών.