Ένα ξενοδοχείο που λατρεύει… τη σοκολάτα

Ένα ξενοδοχείο που λατρεύει… τη σοκολάτα

Αν αγαπάτε τη σοκολάτα με την τρέλα του Γουίλι Γουόνκα για το εργοστάσιο σοκολάτας του, υπάρχει ένα μέρος όπου θα νιώσετε παραπάνω από φιλόξενα.

Το Fabrica do Chocolate βρίσκεται στην Πορτογαλία και είναι ένα ξενοδοχείο που έχει εμμονή με το ντιζάιν και, κυρίως, τη σοκολάτα.

Διαθέτει 18 δωμάτια με διαφορετικές «γεύσεις» και θέματα, με πρώτο και καλύτερο το «Γουίλι Γουόνκα».

Ενδεικτικά, το «Valrhona» είναι αφιερωμένο στη θρυλική γαλλική φίρμα και το «Regina» στην αντίστοιχη πορτογαλική. Υπάρχουν τα «Μαύρη Σοκολάτα», «Λευκή Σοκολάτα» και «Σοκολάτα Γάλακτος».

Το «Dali» βασίζεται στον πίνακα «Σοκολάτα» του διάσημου ζωγράφου, το «Cinema» στην ταινία «Chocolat» (Τζόνι Ντεπ, Ζιλιέτ Μπινός), το «Stories» σε διάφορα βιβλία που έχουν υμνήσει με τον τρόπο τους τη θεϊκή απόλαυση και το «Music» σε αντίστοιχα τραγούδια.

Παραδόξως, το ρεστοράν δεν φημίζεται μόνο για τα γλυκά του. Κάθε ορεκτικό, κυρίως πιάτο και γενικότερα ο,τιδήποτε υπάρχει στο μενού, περιέχει λίγο κακάο ή σοκολάτα σε αναπάντεχες, δημιουργικές  και ευχάριστα εξωτικές συνθέσεις.

Το υπερσύγχρονο διαδραστικό μουσείο είναι κι αυτό αφιερωμένο στον πιο γλυκό πειρασμό που γνώρισαν μικροί και μεγάλοι και φυσικά, υπάρχει ένα κατάστημα με λαχταριστές σοκολατολιχουδιές αλλά και εργαστήριο για τους φιλοξενούμενους που τα πάνε καλά με τη ζαχαροπλαστική.

Πηγή: thetravelbook.gr