Έλληνας ηθοποιός: “Η μητέρα μου ήταν ψυχασθενής και…”

Έλληνας ηθοποιός: "Η μητέρα μου ήταν ψυχασθενής και…"

Φέτος τον απολαμβάνουμε μέσα από την καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα».

Ο Κώστας Φαλελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «MYtv», μεταξύ άλλων δε δίστασε να κάνει και πιο προσωπικές αποκαλύψεις…

Ο Νίκος είναι λίγο μοναχικός…

Ναι και του αρκεί αυτό. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρονιά και να σας πω και την αλήθεια εγώ αυτό το γνωρίζω πολύ καλά και από τον εαυτό μου. Η μητέρα μου ήταν ψυχασθενής και η αδερφή μου, η οποία ζει, είναι επίσης. Σε επαρχιακές κοινωνίες δεν λέμε ψυχολογικά διαταραγμένος, λέμε «ο τρελός», «η τρελή». Εγώ το ξέρω πολύ καλά. Στο χωριό που μεγάλωσα εγώ και ο αδερφός μου, μέχρι να γεννηθεί και αδερφή μου, ήμασταν τα παιδιά της τρελής. Αυτά είναι άγρια πράγματα. Προφανώς, λοιπόν, ο Νίκος για αυτό το λόγο έχει βρει μια σχέση με τη φύση και του αρκεί αυτό. Φτιάχνει το δικό του τσίπουρο, έχει την κόρη του, τον φίλο του και δεν θέλει κάτι περισσότερο.

Σε μια κλειστή κοινωνία όταν συμβαίνει αυτό που αναφέρατε σε δείχνουν με το δάχτυλο. Εσάς, αυτό σας στιγμάτισε;

Φυσικά και δεν σας κρύβω ότι κι εγώ μεγάλωσα με αυτόν τον φόβο και τη σκέψη «Εφόσον είναι η μητέρα μου δεν θα είμαι κι εγώ; Δεν θα μου συμβεί και μένα;». Ίσως γι’ αυτό ανέπτυξα κι έναν εκλογικευτικό μηχανισμό, για να αισθάνομαι ότι δεν μοιάζω. Φυσικά και το φέρω ακόμα και τώρα. Τώρα βέβαια έχει μαλακώσει, είμαι και μεγάλος άνθρωπος αλλά ναι, το θυμάμαι πολύ καλά. Μου είναι οικείο.